Jak udělat grilovaný rumpsteak | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak udělat grilovaný rumpsteak | recept. Rumpsteak - romsteak, je steak z vysokého roštěnce, ve Francii zvaného culotte, o různé velikosti, respektive síle. Ve Francii se tomuto steaku také říká contre-filet.
Co je potřeba
4 roštěnky a 180 g
250 ml olivového oleje
pepř z mlýnku (zelený nebo černý)
20 g feferonkové pasty
150 g anglické slaniny
2 pórky
fazolky k podávání
Krok 1
Promícháme olej s feferonkovou pastou a s drceným pepřem.
Krok 2
Touto marinádou potřeme roštěnky a necháme je naložené 2 hodiny.
Krok 3
Necháme odkapat a dáme na grill rozehřátý na vysokou teplotu.
Krok 4
Pórek nakrájíme na malé části ,obalíme plátky angl.slaniny a 5 min spolu s roštěnkami grilujeme.
Krok 5
Podáváme se zelenými fazolkami osmaženými se slaninou.