jaktak.cz

Jak udělat grilovaný rumpsteak | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat grilovaný rumpsteak | recept. Rumpsteak - romsteak, je steak z vysokého roštěnce, ve Francii zvaného culotte, o různé velikosti, respektive síle. Ve Francii se tomuto steaku také říká contre-filet.

Co je potřeba

4 roštěnky a 180 g
250 ml olivového oleje
pepř z mlýnku (zelený nebo černý)
20 g feferonkové pasty
150 g anglické slaniny
2 pórky

fazolky k podávání

Krok 1

Promícháme olej s feferonkovou pastou a s drceným pepřem.

Krok 2

Touto marinádou potřeme roštěnky a necháme je naložené 2 hodiny.

Krok 3

Necháme odkapat a dáme na grill rozehřátý na vysokou teplotu.

Krok 4

Pórek nakrájíme na malé části ,obalíme plátky angl.slaniny a 5 min spolu s roštěnkami grilujeme.

Krok 5

Podáváme se zelenými fazolkami osmaženými se slaninou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-grilovany-rumpsteak-recept.html