jaktak.cz

Jak si vyrobit domácí medové pivo

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč

Medové pivo - to je potěšení pro každého pivního labužníka. Vyrobit si ho můžeme v domácím prostředí a už za několik dní jej ochutnávat. Výroba není náročná a nebudeme k tomu ani potřebovat žádné speciální přístroje.

Co je potřeba

1,2 kg medu

9 l vody

20 g chmele

hrnec

plátěný pytlík

pivní kvasinky

demižon

Krok 1

Nejprve připravený med uvaříme s vodou. Směs vaříme zhruba půl hodiny. Cílem je dosáhnout 10 litrů, proto odpařenou vodu doplňujeme.

Krok 2

Do hrnce s medem a vodou vložíme plátěný pytlík obsahující 20 gramů chmele. Celé necháme vařit dalších 30 minut. O chmel můžeme požádat v nejbližším pivovaru.

Krok 3

Po vychladnutí vyjmeme 1 litr a do něj nasypeme 5 gramů pivních kvasinek. Necháme odstát na teplém místě šest až deset hodin. Roztok pak přelijeme do demižonu i se zbylými 9 litry a zavřeme tenkou tkaninou.

Krok 4

3 až 5 dní necháme kvasit, pak přemístíme do sklepa, zhruba na 6 až 9 dní. A stáčíme do lahví nebo do soudku dle libosti.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-vyrobit-domaci-medove-pivo.html