jaktak.cz

Jak zabavit děti o podzimních prázdninách?

Podzim je roční období plné barev, vůní a příležitostí k zábavě. Dlouhé dny se pomalu zkracují, stromy se barví do zlatavých a červených odstínů a příroda se připravuje na zimní spánek. Pro děti je to období plné objevování a dobrodružství. A právě podzimní prázdniny jsou ideální dobou na to, strávit společný čas s rodinou a užít si vše, co nám příroda nabízí.

Pro nejmenší dobrodruhy je ideální vyrazit na procházku do lesa. Sbírejte barevné listí, kaštany a žaludy a doma z nich tvořte úžasná zvířátka, panáčky nebo obrázky. Děti si zamilují také hry na zahradě, jako je skrývačka nebo honička. A pokud bude pršet, můžete si doma postavit stan z deky a přečíst si pohádku.

Mladší školáci už mají větší zájem o poznávání světa. Vyrazte s nimi na výlet do zoologické zahrady, botanické zahrady nebo na hrad. Děti si užijí také dlabání dýní, pouštění draků, procházky po naučných stezkách nebo sbírání hub (samozřejmě pod dohledem zkušenějšího houbaře).

Teenagerům už často nestačí klasické dětské hry. Nabídněte jim aktivnější způsob trávení volného času. Vyrazte společně na kolo, in-line brusle nebo skateboard. Pokud máte v okolí nějakou lezeckou stěnu, určitě to stojí za vyzkoušení. Pro milovníky adrenalinu jsou tu také různé adrenalinové parky.

A co by nemělo chybět při žádném podzimním odpoledni? Samozřejmě teplý čaj, domácí koláč a společná hra. Můžete si zahrát deskové hry, karty nebo si vyprávět strašidelné příběhy.

Tipy pro rodiče:

Klidná krása přírody:

Historická města a zámky:

Aktivity pro celou rodinu:


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zabavit-deti-o-podzimnich-prazdninach.html