jaktak.cz

Podzimní proměna obýváku

S příchodem podzimu přichází i chuť proměnit náš obývací pokoj v útulné místo, kde si můžeme vychutnávat horký čaj, teplé přikrývky a tlumené světlo svíček. Obývák je srdcem domova, a proto je ideální čas mu věnovat trochu pozornosti a dopřát mu sezónní proměnu. Stačí pár chytrých triků a váš interiér se rázem promění v podzimní oázu klidu a pohody.

Jedním z nejkrásnějších doplňků, které můžete na podzim do svého obývacího pokoje přidat, je křišťálový podnos nebo křišťálová mísa. Nejenže působí luxusně, ale jsou také velmi praktické. Můžete na ně naaranžovat přírodní dekorace, jako jsou šišky, větvičky, malé dýně nebo kaštany. Pro dokonalý výsledek pak neváhejte přidat vonné svíčky s vůní skořice nebo jablka, které svým teplým světlem krásně zvýrazní křišťálové detaily.

Dalším elegantním prvkem může být křišťálový svícen, který se hodí na jídelní nebo konferenční stolek. Jemné světlo svíčky odrážející se v křišťálu okamžitě vytvoří romantickou a útulnou atmosféru.

Na podzim je skvělý čas vyměnit lehké letní textilie za teplejší a měkčí varianty. Jednoduchým, ale efektivním krokem, jak oživit obývací pokoj, jsou potahy na sedací soupravu v podzimních barvách. Ať už máte dvoumístnou nebo trojmístnou pohovku, nový potah může obývací pokoj výrazně změnit. Sáhněte po podzimních odstínech, jako jsou hnědá, vínová nebo hořčicová, které prostor krásně zahřejí. Potahy nejenže chrání váš nábytek, ale také umožňují snadnou sezónní změnu vzhledu.

Pokud máte v obývacím pokoji křeslo, nezapomeňte i na něj – potahy na křeslo v tlumených podzimních barvách mohou skvěle doplnit celkový styl pokoje a dodat mu jednotný vzhled. Navíc, textilní doplňky dokážou interiér krásně zútulnit a zároveň z něj udělat pohodlné místo k relaxaci během chladných dní.

Podzimní večery jsou jako stvořené pro světýlka z luceren a vonných svíček. Rozmístěte několik luceren různých velikostí po místnosti – třeba na okenní parapet, ke krbu nebo na polici. V kombinaci s vonnými svíčkami získáte hřejivé světlo, které celý prostor promění v útulné místo, kam se budete těšit po dlouhém dni.

Podzimní výzdoba obývacího pokoje nemusí být složitá ani nákladná. Klíčem je ta správná výbava, jako jsou nové potahy na dvoumístnou pohovku nebo potahy na trojmístnou pohovku a potahy na křesla, ale také typicky podzimní doplňky, které prostor zútulní. Lucerny, křišťálové dekorace a vonné svíčky dodají vašemu domovu příjemnou atmosféru a promění obývák v místo, kde budete rádi trávit čas během dlouhých podzimních večerů. Třeba s hrnkem horkého svařáku v ruce.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/podzimni-promena-obyvaku.html