jaktak.cz

Jak vybrat domácí trezor?

Dávno pryč jsou doby, kdy se domácí trezor nacházel jen v hrstce rodinných domů či bytů. Měli jen skutečně bohatí lidé, kteří měli co hodnotného do trezoru odkládat. Dnes je situace zcela jiná. Cennosti, hotovost, důležité dokumenty a další, má doma spousta z nás. Proto je dobré vědět, co by měl kvalitní domácí trezor splňovat a jak si vybrat ten pravý.

Protože lze vybrat domácí trezory v mnoha provedeních, vybere si každý zájemce. Jsou určeny pro všechny, kteří chtějí mít svůj majetek a cennosti pod kontrolou i v okamžicích, kdy odcestují na delší dovolenou, služební cestu, nebo v případě, že by došlo k požáru.

Než zaplatíme za konkrétní domácí trezor, měli bychom zvážit nejen to, na úschovu jakých věcí jej chceme používat, ale také, zda chceme, aby byl odolný vůči ohni a na jakou dobu. Také si můžeme zvolit, jakým způsobem se bude otvírat. Na trhu jsou trezory na klíč, otevírající se pomocí číselného kódu, nebo pomocí otisku prstu.

Vsadit na kvalitní domácí trezor můžeme samozřejmě i podle osvědčeného výrobce. Mezi nejspolehlivější trezory patří modely od značek BURG-WÄCHTER a STAR. Už díky výrobci si budeme jisti, že se případný lupič k penězům a cennostem jen tak nedostane.

Domácí trezor, nebo také domácí sejf, je dobré volit s ohledem na množství věcí, které v něm budou, nebo jejich velikost. K dostání jsou malé trezory např. na hotovost, šperky a dokumenty. Jsou praktické, lze je umístit do skříně či jinde na doporučované místo. Větší sejfy mohou uschovat více dokumentů, obrazy, zbraně…

Trezor byste měli co se bezpečnostní třídy volit s ohledem na to, jak cenné věci v něm budou. Do levného trezoru se lupiči lehce dostanou, přitom je sejf paradoxně ještě přitáhne. Proto nemá smysl kupovat nekvalitní model a ukládat do něj např. šperky za spoustu peněz.

Chcete cennosti pojistit? Pak se zaměřte na domácí sejf z vyšší bezpečnostní třídy, který může být po určitou dobu i odolný vůči ohni. K tomuto uchování cenností pak mohou přihlédnout pojišťovny v případě, že by došlo na pojistnou událost.

Kompletní nabídku kvalitních domácích trezorů najdete na https://www.klicovecentrum.cz/domaci-trezory/.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-domaci-trezor.html-0