jaktak.cz

Postel 90 x 200 cm - jak si vybrat kus nábytku, který se hodí do vašeho interiéru?

Výběr postele je vážná věc! Vždyť v ní trávíte každou noc několik hodin, takže stojí za to se ujistit, že je pohodlná a bezpečná pro vaši páteř. Na trhu najdete různé modely, ale jen některé z nich si zaslouží vaši pozornost a umožní vám relaxovat tak, jak se vám líbí. Kromě toho by postel měla ladit s dekorem vaší ložnice. Jak se tedy pustit do hledání?

V životě každého dítěte nastane okamžik, kdy je třeba milovanou dětskou postýlku nahradit standardním, "dospěláckým" modelem. Ačkoli by si mnoho dospívajících pravděpodobně vybralo do svého pokoje větší postel, nehodí se do každého pokoje. Pro menší prostory by spravedlivým kompromisem mohla být právě postel o rozměrech 90 x 200 cm - stále pohodlná a prostorná pro jednu osobu, avšak snadněji sestavitelná a vhodná do malých místností. Na trhu existuje spousta módních návrhů, které vám pomohou vybavit pokoj vašeho teenagera tak, aby se v něm cítil skvěle.

V obchodech s nábytkem najdete postele v různých stylech. Jedním z návrhů je zcela vestavný model s vysokým a plně zakrytým rámem. Jedná se o častou volbu mezi těmi, kteří chtějí konzistenci v minimalistickém stylu, ale neakceptují nudu! Mějte však na paměti, že ačkoli se pro rám takové postele nejčastěji doporučuje bílá barva, není to jediná možnost, kterou můžete zvolit. Mezi oblíbené varianty patří také růžová a černá. Každá z těchto barev se hodí k jinému stylu ložnice, takže výběr necháme na vás!

Při výběru postele 90 x 200 cm pravděpodobně chcete najít kus nábytku, který vám bude sloužit mnoho let. Proto je třeba při procházení dostupných modelů zohlednit řadu důležitých aspektů. Co se vyplatí mít na paměti? Mezi vaše priority by měly patřit:

Skandinávský styl je nepochybně velmi oblíbený. Nejen v rodinných domech, které jsou celé ze dřeva, ale také v bytech, kde vládne teplo a minimalismus. Skandinávci přesně vědí, jak zařídit interiér tak, aby působil útulně a nebyl rušen přílišným množstvím doplňků. Chcete, aby tak vypadala i vaše ložnice? Pak se rozhodněte pro postel s dřevěným rámem. Důležité je, že konstrukce takové postele je pevná a odolná, takže ji můžete používat mnoho let. Pokud si vyberete model s vysokými nohami, můžete pod něj umístit úložné boxy na nepoužívané oblečení nebo lůžkoviny - chytré využití dostupného prostoru!

Máte problém uložit všechno nepoužívané ložní prádlo do skříní a komod? Podle našich pozorování je to poměrně častý jev - zejména pokud máte hodně lůžkovin na výměnu. Výběrem postele s velkým úložným prostorem si s tím již nemusíte dělat starosti, protože je vybavena prostorným a snadno otevíratelným úložným prostorem, který je ideální pro uložení textilu nebo sezónního oblečení. Snadno se vám tam vejde náhradní přikrývka, polštář a ložní soupravy. Otevírání skříňky však nesmí být obtížné. Snadné otevírání je významné plus, protože ne každý výrobce na to pamatuje.

Mnoho modelů s těmito rozměry se bude dobře hodit i do dětského pokoje. Vybírat můžete ze stovek různých odstínů, což usnadňuje výběr a sladění vysněné postele s barvou stěn a ostatního nábytku, který se již v místnosti nachází. Doporučujeme čalouněné postele, jejichž čalounění je velmi příjemné na dotek a snadno se čistí. Díky tomu, i když se váš drobeček v posteli polije džusem nebo šumivým nápojem, můžete vše bez sebemenších potíží uklidit. Výhodou je také pohodlný a vysoký podhlavník - díky němu bude používání postele pohodlné i při čtení knihy nebo dělání domácích úkolů. Samotná konstrukce by měla být velmi pevná, aby postel sloužila vašemu dítěti opravdu dlouho.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/postel-90-x-200-cm-jak-si-vybrat-kus-nabytku-ktery-se-hodi-do-vaseho-interieru.html