jaktak.cz

Jak na krásné, čisté a voňavé prádlo, záclony i svetry

V dnešní době máme možnosti nejen, co se týče výběru potravin, elektrospotřebičů nebo třeba kosmetiky, ale také při výběru pracích prostředků a čističů na nejrůznější skvrny. Jestliže se vám podaří umazat ubrus od vína, lze už velmi snadno sehnat speciální čistič právě na skvrny od vína. Nejen čistírny oděvů a bytového textilu je používají, my si je můžeme pořídit domů a za drahé čistírny ušetřit. Jaké čističe a šetrné prostředky na prádlo ale vlastně existují?

Už je poměrně známé, že na každé oblečení i bytový textil, které je možné čistit běžným způsobem, můžeme použít prací gel nebo prášek. Co se týče prášku, ten je lepší v případě, že je oblečení víc špinavé a necháváme ho vyprat na časově delší program. Prášek často potřebuje více vody, aby se z prádla dostatečně vymyl. Gely jsou k prádlu šetrnější. Podobně na tom jsou i kapsle a tablety, které jsou oblíbené pro pohodlné použití i mix více účinných prostředků či látek v jednom.

Pokud zaměníte prací gel a prací práše, nic hrozného se nestane. To se ale nevyplatí v případě odstraňovačů skvrn. Nejenže byste měli vybírat podle toho, o jakou tkaninu se jedná, ale i podle toho, zda jde o bílé či barevné prádlo, nebo zda jde o záclony, vlnu či jiné.

Věděli jste, že lze koupit např. odstraňovač skvrn na psací potřeby? Obzvlášť oblíbené je v rodinách s malými dětmi, které se učí psát a často mají flíčky od psacího pera i na oblečení.

Velmi praktické jsou i ubrousky na praní pohlcující barvu a nečistoty. Jednoduše na sebe vážou barvu, kterou „pustilo“ prádlo a je tak ve vodě.

Další kategorií jsou čističe na skvrny z přírody nebo z kosmetických výrobků. Hravě si poradí se rtěnkou, make-upem i jemně zabarveným krémem.

Na ovoce a nápoje existuje další speciální čistič. Upotřebíte ho při praní ubrusů, běhounů, ale i oblečení nebo třeba podsedáků, které utrpěly u jídelního stolu.

Vyplatí se podívat na nabídku odstraňovačů skvrn i kvalitní aviváže, které k praní patří. Ty kvalitní vydrží vonět i několik dnů, ušetříte tak můžete za drahý parfém.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-krasne-ciste-vonave-pradlo-zaclony-i-svetry.html