jaktak.cz

Jak si vybrat tu nejlepší šatní skříň?

Šatní skříň si pořizujeme jen párkrát za život, proto se není čemu divit, že nevíme, jak vybrat tu pravou. Nejčastěji ji umísťujeme do ložnice, už dávno ale neplatí, že je to jediné místo, kam se dává. Dnes si ji můžeme postavit i do obýváku, dětského pokoje nebo předsíně. A jak tu pravou tedy vybrat?

Šatní skříň může mít mnoho podob, design ale není tím, co při výběru má hrát prim. Jsou i důležitější parametry pro výběr šatní skříně, pojďme se na ně podívat trochu blíž.

Rozměry skříně jsou tím nejdůležitějším parametrem, konkrétně její výška, šířka i hloubka. Díky nim si snadno ověříte, zda se do prostoru, který na šatní skříň máte, vejde. Nezapomínejte ale ani na to, že potřebujete prostor na otevření dvířek i na pohyb kolem skříně, zásadní je i rozestup od oken, radiátorů nebo dveří do místnosti.

Toužíte po skříni se zrcadlem, nebo bez něj? A co vnitřní uspořádání skříně? Má disponovat tyčí na zavěšení ramínek, nebo dáváte přednost poličkám na složené oblečení? A co zásuvky na ponožky, spodní prádlo a další drobné kousky? Nebo má mít všechno zmíněné?

Podle svých prostorových možností si vyberte i způsob otevírání dvířek skříně. Můžete je otevírat klasicky do prostoru, nebo můžete v dnešní době vsadit i na posuvné dveře, které žádný prostor navíc nepotřebují, vy tak ušetříte místo.

Šatní skříň je poměrně velký kus nábytku, u kterého je třeba dbát na správnou stabilitu. Pokud doma nemáte rovnou podlahu, zvažte pořízení skříně, která se dá připevnit ke zdi.

Šatní skříně se vyrábí z mnoha různých materiálů, stejně jako postele, s ohledem na stabilitu jsou nejoblíbenější šatní skříně z masivu, které s ní nebudou mít na rozdíl od těch z lamina problém. Hůř se ale stěhují, v tom zase mají výhodu skříně z lamina, které jsou lehké, a snadno je přestěhujete jinam.

Víte, že v dnešní době si kromě skříní ze dřeva nebo lamina můžete pořídit i skládací textilní skříně, nebo ty kovové?

Skříň už v dnešní době není jen klasicky rovná, pořídit si můžete i rohovou šatní skříň, která najde uplatnění zejména tam, kde bojujete o každý centimetr prostoru, přitom ale potřebujete i dostatek úložných prostor. Rohové skříně najdou uplatnění ve velkých i menších místnostech, jsou šikovným využitím rohu místnosti.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-vybrat-tu-nejlepsi-satni-skrin.html