jaktak.cz

Jak docílit zdravých a hezkých nehtů?

Teď v létě chodíme všichni odhalení, chceme být přitažliví, hubneme do plavek, kupujeme si nová trička, šaty i sandály na dovolenou atd. K výrazným částem našeho vzhledu patří i nehty. Ať už na nohou, tak na rukách, jsou po celé letní období hodně na očích. Jak o ně dbát, abyste se za ně nestyděli?

Jestliže nejsou vaše nehty ve výborné kondici, zapomeňte na jejich lakování nebo používání gelových nehtů či jiných zkrášlovacích procesů. Ty totiž nehty velmi namáhají. I přes ně se do našeho těla dostávají látky, které jsou s nimi v kontaktu. Jestliže máte na nehtech plíseň, jsou velmi křehké, odtrhl se vám nalepený nehet i s jeho velkou částí, ovšem nikoli co se týče délky, ale jeho síly, tloušťky, měly byste se vždy nejdříve postarat o to, aby se nehet dostal zpět do výborné kondice. Poté je možné jej zase zkrášlit.

Při plísni nehtů je důležité začít používat správné léky, s jejichž pomocí se lez zbavit nemoci za 2 – 4 týdny. A nejenže byste měli používat léky, zároveň je nutné desinfikovat vaši obuv.

Také tím, že se nám nehty lámou, třepí, nám ukazují, že nejsou v pořádku. Můžete si udělat test na stav kolagenu ve vašem těle, jehož nízké množství může právě za tyto projevy na nehtech. Existuje mnoho doplňků stravy, které jsou volně k dostání v lékárně a zpevnit nehty pomohou za pár týdnů.

Než si nehty nalakujete, je důležité, aby byly čisté a hezky upravené. Pokud pracujete na zahradě, chystáte si svépomocí nabarvit vlasy, nebo zavařujete červenou řepu či jiné potraviny, které barví, používejte rukavice. Jestliže máte nehty a kůži kolem zbarvené, špinavé a nelze je vyčistit mýdlem, můžete použít citron nebo ocet.

Samozřejmostí je pak před lakováním si nehtů je zapilovat nebo zastřihnout tak, aby měly hezký tvar a délkově nám vyhovovaly na dalších x dnů.

Péči o nehty nepodceňujte. Mohou značit i jiné nemoci, které odhalí lékař. Pokud máte s nehty opakované potíže, neřešte jejich zdobení, ale zdraví.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-docilit-zdravych-hezkych-nehtu.html