jaktak.cz

Zelenina ze zahrádky svádí ke kuchtění. Nejlepší recept na bramboráky

Pěstování zeleniny na vlastní zahradě může být zábavnou a užitečnou aktivitou. Zelenina ze zahrádky je obvykle čerstvější a chutnější než zelenina ze supermarketu, protože nebyla dlouho skladována a neprošla dlouhým transportem. Proč toho nevyužít a nepřipravit si oběd z toho, co zahrádka dala?

Zahrádkáři a zahradníci mohou pěstovat různé druhy zeleniny, včetně rajčat, okurek, paprik, salátů, brambor, mrkve, brokolice, hrášku, fazolí a mnoha dalších. Zelenina ze zahrádky je často pěstována bez použití pesticidů a herbicidů, což může znamenat, že je zdravější než konvenční zelenina.

Zelenina ze zahrádky může být použita k přípravě různých chutných jídel, jako jsou saláty, polévky, omáčky, smoothie a mnoho dalšího. Její čerstvá chuť a výživná hodnota ji dělají oblíbenou volbou pro ty, kteří chtějí jíst zdravě a regionálně. 

Jedním z oblíbených druhů je cuketa, již lze připravit na sto způsobů, například jako placičky z cukety. Velmi vyhledávaným je i cuketové zelí - recept, který mají v oblibě nejen vegetariáni a vegani. Ti se často ptají také na to, jak dlouho vařit kukuřici.

Vaření čerstvé kukuřice může trvat různě dlouho v závislosti na způsobu přípravy a velikosti kukuřice.

Kukuřici je vhodné vložit do vroucí vody a vařit ji 6 až 8 minut. Důležité je, aby se kukuřice nevařila příliš dlouho, protože může ztratit svou šťavnatost a chuť. Doba vaření může být také ovlivněna velikostí a zralostí kukuřice, takže je dobré občas zkontrolovat, zda je již hotová. 

Bramboráky – recept

Bramborák je tradiční české jídlo, které je obzvláště populární v České republice a dalších zemích střední a východní Evropy. Češi na něj nedají dopustit. K odpolednímu posezení na zahrádce není nic chutnějšího než čerstvě usmažené bramboráky. Nejlepší recept na bramboráky je těžké vybrat. Všechny recepty mají něco do sebe a stojí za to.

Recept na tradiční bramboráky:

Nejprve oloupejte brambory a cibuli. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na drobné kousky.

Brambory a cibuli dejte do misky a přidejte vajíčka, mouku, sůl a pepř. Míchejte všechny ingredience dohromady, dokud se vytvoří kompaktní směs. Pokud je směs příliš řídká, můžete přidat ještě trochu mouky.

Poctivé bramboráky připravené s láskou a péčí potěší každý žaludek.

Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Bramborovou směs nabírejte lžící a lijte na pánev, kde ji lehce rozetřete na placičky. Smažte je z obou stran dozlatova, což by mělo trvat přibližně 3 až 4 minuty na každou stranu.

Hotové bramboráky vyjměte z pánve a položte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje. Podávejte bramboráky teplé, ideálně s kysanou smetanou nebo tatarskou omáčkou. Lze je také upravit přidáním dalších ingrediencí, jako jsou bylinky, strouhaný sýr nebo slanina.  

Je-li chuť na bramborák, cuketu, kukuřici nebo cokoliv jiného, jsou k dispozici nejlepší recepty na Receptik.cz. Zde lze najít inspiraci jak z české, tak ze zahraniční kuchyně.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/zelenina-ze-zahradky-svadi-ke-kuchteni-nejlepsi-recept-na-bramboraky.html