jaktak.cz

Problém získat půjčku po insolvenci řeší tisíce lidí. Jak z toho ven?

Insolvence je stav, kdy osoba není schopna splácet své dluhy a vyhlásí osobní bankrot. V mnoha případech se podaří oddlužení a dlužníci se znovu postaví na vlastní nohy. Získat další úvěr je však téměř nemožné. Jak získat půjčku po insolvenci?

Existuje několik důvodů, které mohou vést k insolvenci. Výrazně ovlivnit finanční situaci a způsobit insolvenci může ztráta zaměstnání, snížení příjmů, neočekávané výdaje nebo zdravotní problémy

Stejně tak nárůst dluhů, včetně úvěrů, půjček, kreditních karet a dalších závazků, které dlužník nedokáže řádně splácet. I rozvod nebo soudní spory mohou způsobit výrazné finanční ztráty a vést k insolvenci.

Pokud podnikatelé neuspějí ve svém podnikání a nejsou schopni generovat dostatečné příjmy, mohou se taktéž probojovat k insolvenci. K nadměrným dluhům vede také nedostatečné plánování financí, nepřiměřené utrácení, riskantní investice nebo nedostatečná kontrola nad výdaji. 

Pokud člověku nepomůže rozprodej osobního majetku, profesionální pomoc finančního poradce a nepodaří se ani vyjednat splátkový kalendář s věřiteli či snížení dluhu nebo zmírnění úroků, může dlužník zažádat o insolvenci neboli osobní bankrot. 

plačící muž v insolvenci stojíNárok na insolvenci má dlužník nárok pouze v případě splnění zákonných podmínek. cí u vlakových kolejí

Ne každý však má automaticky nárok na insolvenci. Obvykle musí dlužník splňovat určité podmínky. Třemi hlavními předpoklady jsou:

Je-li insolvence soudně schválena, pak trvá zpravidla 5 roků a po třech letech může být ukončena za předpokladu, že dlužník uhradí minimálně 60 % svých závazků věřitelům. 

Úspěšným oddlužením však mohou finanční nesnáze pokračovat. Zejména má-li bývalý dlužník zájem o další půjčku nebo hypotéku. V bankovních registrech je totiž ještě několik let po ukončení insolvence veden jako nesolventní klient, byť se všemi uhrazenými pohledávkami. 

Seriózní poskytovatelé úvěrů žádosti o půjčku od těchto žadatelů kategoricky zamítají a získat finanční injekci pro nečekané situace bývá pro drtivou většinou ex-dlužníků velký problém. Která banka půjčí po insolvenci?

Najít důvěryhodného poskytovatele bezpečných úvěrů je po insolvenci takřka nadlidský úkol. 

Řešením, byť velmi riskantním, jsou půjčky pro dlužníky v insolvenci od soukromé osoby. Zde ovšem pozor na lichvářské praktiky a nekalé úmysly věřitelů. Ti se nezdráhají zneužít tíživého stavu svých klientů a staví úrokové sazby nebývale vysoko. Často s velmi krátkou splatností. 

Prozíravější je proto požádat v nouzi o peníze osobu, kterou člověk osobně zná, člena rodiny, blízkého přítele či kolegu, se kterým si mohou navzájem důvěřovat. 

Online půjčka pro dlužníky po insolvenci je poskytována výhradně nebankovními společnostmi, ovšem i mezi nimi se vyskytují seriózní i méně spolehliví věřitelé. Ti, kteří dlužníkům po insolvenci peníze uvolní, zpravidla mívají vysoké úroky i poplatky za jakékoliv prohřešení proti obchodním podmínkám. 

Obsáhlý přehled všech poskytovatelů půjček www.navigatoruveru.cz dokáže odpovědět na mnoho otázek týkajících se insolvence, půjček a související problematiky. 

 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/problem-ziskat-pujcku-po-insolvenci-resi-tisice-lidi-jak-z-toho-ven.html