jaktak.cz

Jak na zdravý dezert v podobě kakaového krému z jemného tofu

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Využití jemného tofu jako základu sladkého potěšení je překvapivé a nevšední, ovšem s výsledkem, který potěší a osloví. Zde budete mile potěšeni využitím jemného tofu do kakaového krému, který oslazený pouze medem a banánem je až překvapivě chutným, příjemně sladkým, a navíc i velice zdravým dezertem.

Co je potřeba

  • 200 g jemného tofu bez příchutě
  • 2 zralé banány
  • 1–2 lžíce medu (dle zralosti, respektive sladkosti banánů)
  • 50 ml mléka
  • 100 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 1 lžíce tmavého kakaa

Krok 1

Základní surovinou tohoto zdravého a příjemně sladkého potěšení servírovaného v podobě dezertu, tedy jemného kakaového krému, je přírodní tofu, které okapejte a nakrájejte na menší kousky. Ty pak rozmixujte s mlékem, medem a také s kousky zralého banánu do hladké konzistence.

Chcete-li mít dezert z jemného kakaového krému významně nadýchaný a vzdušný, směs mixujte déle a intenzivně.

Krok 2

Do hladkého, příjemně sladkého základu z jemného tofu vmíchejte tvaroh s tmavým kakaem. Směs ochutnejte a případně doslaďte dalším medem.

Kakaový krém je tímto hotový, ovšem před podáváním jej nechejte v lednici dobře vychladit. Krém tím zpevní a lehce zatuhne.

Vychlazený kakaový krém podávejte nápaditě v miskách či okrasných skleničkách jako dezert, který překvapí a potěší jemnou chutí i příjemnou sladkostí. Povrch kakaového krému posypte například nahrubo nesekanými oříšky, či kvalitní hořkou čokoládou, nebo ozdobte plátky banánu. Společně s piškoty či sušenkou vám pak kakaový krém bude i zdravou a plnohodnotnou svačinkou.

  • Tmavé kakao přidané do jemného kakaového krému můžete zcela v souladu s dietním režimem vyměnit za 50 g rozpuštěné čokolády. Ovšem čokolády hořké, kvalitní a vysokoprocentní, s níž se zdravý a příjemně sladký dezert přemění ve zdravé čokoládové potěšení.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-zdravy-dezert-v-podobe-kakaoveho-kremu-z-jemneho-tofu.html