Jak na zdravý dezert v podobě kakaového krému z jemného tofu
Využití jemného tofu jako základu sladkého potěšení je překvapivé a nevšední, ovšem s výsledkem, který potěší a osloví. Zde budete mile potěšeni využitím jemného tofu do kakaového krému, který oslazený pouze medem a banánem je až překvapivě chutným, příjemně sladkým, a navíc i velice zdravým dezertem.
Co je potřeba
- 200 g jemného tofu bez příchutě
- 2 zralé banány
- 1–2 lžíce medu (dle zralosti, respektive sladkosti banánů)
- 50 ml mléka
- 100 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 1 lžíce tmavého kakaa
Krok 1
Základní surovinou tohoto zdravého a příjemně sladkého potěšení servírovaného v podobě dezertu, tedy jemného kakaového krému, je přírodní tofu, které okapejte a nakrájejte na menší kousky. Ty pak rozmixujte s mlékem, medem a také s kousky zralého banánu do hladké konzistence.
Chcete-li mít dezert z jemného kakaového krému významně nadýchaný a vzdušný, směs mixujte déle a intenzivně.
Krok 2
Do hladkého, příjemně sladkého základu z jemného tofu vmíchejte tvaroh s tmavým kakaem. Směs ochutnejte a případně doslaďte dalším medem.
Kakaový krém je tímto hotový, ovšem před podáváním jej nechejte v lednici dobře vychladit. Krém tím zpevní a lehce zatuhne.
Vychlazený kakaový krém podávejte nápaditě v miskách či okrasných skleničkách jako dezert, který překvapí a potěší jemnou chutí i příjemnou sladkostí. Povrch kakaového krému posypte například nahrubo nesekanými oříšky, či kvalitní hořkou čokoládou, nebo ozdobte plátky banánu. Společně s piškoty či sušenkou vám pak kakaový krém bude i zdravou a plnohodnotnou svačinkou.
- Tmavé kakao přidané do jemného kakaového krému můžete zcela v souladu s dietním režimem vyměnit za 50 g rozpuštěné čokolády. Ovšem čokolády hořké, kvalitní a vysokoprocentní, s níž se zdravý a příjemně sladký dezert přemění ve zdravé čokoládové potěšení.