Jak pohotově připravit Kunovjankovou pomazánku se salámem
Pohotová, na suroviny nenáročná, ale přitom tak neotřelá. Právě taková je rychle připravená, šťavnatá a jemná Kunovjanková pomazánka, která je v základu podpořená pouze měkkým jemným salámem.
Co je potřeba
- 1 sklenice Kunovjanky (sterilovaná zeleninová směs v kořeněném nálevu – směs cibule, papriky, celeru a mrkve)
- 200 g jemného salámu v celku (nejlépe velice chutný Layner)
- 100 g majonézy
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Na šťavnatosti této pohotově připravené pomazánky má významný podíl její hlavní surovina, tedy sterilovaná zelenina Kunovjanka. Dostatečně šťavnaté jsou samotné kousky zeleniny v ní obsažené, proto veškerý zbylý nálev přeceďte přes sítko. Poté ji rozmixujte na co nejjemnější kousky, nejlépe až do hladké pastovité konzistence.
Krok 2
V míse pak rozmixovanou Kunovjanku smíchejte s najemno nastrouhaným jemným salámem.
Krok 3
V celé pohotové přípravě nyní už jen zbývá Kunovjankovou pomazánku dochutit solí, pepřem a propojit hořčicí i jemnou majonézou.
Stejně pohotově jako jste pomazánku připravili, ji můžete i rovnou pohotově servírovat s čerstvým pečivem, kdy nejlépe chutná s klasickým rohlíkem.
- Kromě toho, že tuto pohotově připravenou a úžasně šťavnatou pomazánku z Kunovjanky můžete dle chuti ještě zostřit, tedy přidat například chilli vločky či pár kapek tabasca, můžete ji současně připravit i z Moravanky, což je také sterilovaná zelenina ve stylu Kunovjanky, ale mnohem pikantnější, jelikož její součástí je i kulatá feferonka.