Jak udělat omeletu se sušenými rajčaty a špenátem | fit recept
Vaječnou základní omeletu umí udělat úplně nebo téměř každý. Chcete si pochutnat a vyzkoušet něco nového? Pak je dnešní recept právě pro vás. Omeleta s čerstvými lístky baby špenátu, sušenými rajčaty a avokádem je prostě skvostná. Ideální den začíná touto omeletou na snídani. Doporučujeme vyzkoušet.
Co je potřeba
- 5 vajec
- 50 ml mandlového mléka
- 1 lžíce přepuštěného másla (ghí)
- hrst lístků baby špenátu
- 3 sušená rajčata
- ¼ avokáda
- 1 lžíce balzamika
- sůl
- pepř
Krok 1
Vejce vyšlehejte společně s mandlovým mlékem, solí a pepřem.
Rostlinná „mléka“ se dají použít všude tam, kde kravské mléko. Platná legislativa však neumožňuje pro tyto výrobky používat název mléko, v obchodní síti jsou označeny jako nápoj. Jejich cena je poměrně vysoká a tak si přečtěte starší článek, jak vyrobit rostlinné „mléko “ doma.
Krok 2
V pánvi rozehřejeme 1 lžičku ghí, nalijeme do ní přichystaná vejce a připravíme omeletu.
Ghí možná už dávno znáte a používáte, ale pod jiným názvem. U nás se totiž tradičně používá tzv. přepuštěné máslo. Přepuštěné máslo je vlastně náš název pro indické ghí. Více o ghí si můžete přečíst zde.
Krok 3
Hotovou omeletu přemístíme na talíř a doprostřed naskládáme lístky baby špenátu, nakrájená sušená rajčata a nakrájenou čtvrtku avokáda. Přelijeme lžící balzamika, srolujeme a podáváme.
Více takových receptů najdete v kuchařce Jíme zdravě, Fit recepty II. U každého receptu je uvedena energetická hodnota pokrmu, množství bílkovin, tuku a sacharidu. Každý recept doprovází krásná fotografie.