Jak připravit kuřecí paličky se sušenými rajčaty | fit recept
Kuřecí paličky v pikantní omáčce ze sušených rajčat jsou lehkým pokrmem ideálním pro jaro a léto. Kuřecí maso je lehce stravitelné, recept obsahuje minimum tuku a tak se dá zařadit do kategorie zdravé výživy. Ale nemějte strach, pochutnají si všichni, protože i fit recepty mohou chutnat velmi dobře. Zkuste uvařit podle tohoto návodu a přesvědčíte se o tom sami.
Co je potřeba
- 600 g kuřecích paliček
- 2 polévkové lžíce přepuštěného másla
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 3 lžíce jemně krájených sušených rajčat bez oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 ml mléka
- pepř
- sůl
Na zahuštění:
- 150 ml vody
- 2 polévkové lžíce celozrnné mouky
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
Krok 1
Začněte tím, že zapnete a nastavíte troubu na 170 °C.
Do větší hluboké pánve vložte dvě lžíce přepuštěného másla a nechte ho rozehřát. V horkém ghí opečte kuřecí paličky z každé strany minimálně 4 minuty. Pak je vyjměte a prozatím odložte stranou.
Přepuštěné máslo pokud možno v tomto receptu nenahrazujte, jak si přepuštěné máslo vyrobit doma, si můžete přečíst v našem článku. Máte-li raději videorecepty, podívejte se na toto video s postupem výroby.
Krok 2
Do stejné pánve, ve které jste opekli kuřecí maso, prolisujte dva stroužky česneku. Přidejte bylinky (tymián a oregano), sušená rajčata, rajský protlak a vše společně restujte 5 minut. Pak zalijte zeleninovým vývarem, mlékem a vraťte do pánve odložené kuřecí kousky. Osolte, okořeňte mletým pepřem, zakryjte poklicí a dejte na 15–20 minut péct do předehřáté trouby (170 °C).
Krok 3
Před koncem pečení rozmíchejte ve 150 ml studené vody 2 lžíce celozrnné mouky. Vyjměte pánev s pokrmem a zahustěte obsah připravenou záklechtkou. Dobře ji promíchejte. Na závěr přidejte strouhaný parmazán, rozdělte na talíře a podávejte.
Krok 4
Jako přílohu doporučuje autor receptu celozrnné pečivo a salát z rukoly s dresinkem z olivového oleje, balsamica a citronové šťávy.
Recept najdete v kuchařce Jíme zdravě ve městě i na venkově v části Zaostřeno na maso.