jaktak.cz

Jak připravit výživný kuřecí salát s vajíčkem, sýrem a pestrou zeleninou

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Kousky kuřecího masa z delikátních uzených kuřecích stehen jsou náramně chutným a výživným základem pro další v chuti jemné a rovněž tak výživné suroviny, kterým pak už jen stačí pár kousků pestré zeleniny a výživný kuřecí salát je tak připravený.

Co je potřeba

  • 250 g kuřecího masa z uzených kuřecích stehen (odpovídá 2 ks uzených kuřecích stehen)
  • 100 g plátkového sýru typu cheddar, tučný eidam či gouda
  • 4 natvrdo uvařená vajíčka
  • 1 velká salátová okurka
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 konzerva Bonduelle Mexico (směs kukuřice, hrášku a papriky)
  • 1 tučná zakysaná smetana
  • 100 g majonézy
  • sypká salátová zálivka

Krok 1

Přípravu tohoto výživného kuřecího salátu začněte očištěním a upravením pestré zeleniny. Salátovou okurku tedy omyjte a nakrájejte na kostky. Jarní cibulku rovněž omyjte a nakrájejte na kolečka. Společně pak přesuňte do salátové mísy.

Krok 2

K nakrájené okurce a jarní cibulce přidejte celý obsah konzervy Bonduelle Mexiko, čímž zeleně laděnou zeleninu krásně zpestříte. V případě, že je v konzervě větší množství tekutiny, před přidáním jejího obsahu do mísy, tekutinu slijte.

Krok 3

K promíchané pestré zelenině přidejte výživné složky salátu, a to na kostky nakrájený sýr a na kousky nakrájené kuřecí maso obrané z uzených kuřecích stehen.

Krok 4

Poslední výživnou složkou kuřecího salátu jsou natvrdo uvařená vajíčka, která nasekané na větší kousky přidejte do salátu až nyní, aby se dalším mícháním co nejméně rozmělnily.

Krok 5

Na úplný závěr zlehka a jemně vmíchejte zakysanou smetanu s majonézou a kuřecí salát s pestrou zeleninou dochuťte solí, pepřem a jakoukoliv, vámi oblíbenou sypkou salátovou zálivkou.

Po náležitém proležení a vychlazení si výživný kuřecí salát doplněný pestrou zeleninou dopřejte s opečeným toastem či rozpečenou bagetou.

  • Náramně chutného, stejně tak výživného a pestrou zeleninou obohaceného kuřecího salátu dosáhnete přidáním nakládaných kyselých okurek namísto okurky salátové. Změna poměrně výrazná, ovšem výtečná. Zvláště pokud zakysanou smetanu a majonézu do zálivky doplníte místo sypké salátové zálivky jemným kečupem. V případě uvedeného množství 1 zakysané smetany a 100 g majonézy postačí 3 plné lžíce jemného kečupu.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-vyzivny-kureci-salat-s-vajickem-syrem-pestrou-zeleninou.html