Jak připravit kuřecí směs z májovek a nudlí | rychlý recept
Dnešní recept je spíše jen nápad, jak připravit rychlý oběd a využít přitom májovky ze zahrady, dokud ještě rostou. Jak májovky poznáte jste se mohli dočíst v našem dřívějším článku. Pro připomenutí zde. Jídlo je jednoduché, vše dávkujte „od oka“. Červená paprika je do jídla přidaná pro barevný akcent, můžete ji nahradit něčím jiným nebo i vynechat.
Co je potřeba
- kuřecí prsa
- májovky (Čirůvka májovka)
- bílek
- škrob (Maizena, Solamyl)
- sůl
- sojová omáčka
- worcester
- mletý pepř
- volitelně špetka chilli
- červená paprika
- nudle nebo špagety
- ghí nebo jiný tuk
Krok 1
Nejprve očistěte houby a pro jistotu znovu ještě každou prohlédněte, abyste se ujistili, že je to opravdu májovka. Dobrým pomocníkem je čich, houba má specifickou vůni, kterou si budete pamatovat. Nakrájejte je na plátky.
Maso z kuřecích prsou nakrájejte na stejně velké kousky a v misce promíchejte s vaječným bílkem a škrobem.
Červenou papriku očistěte a nakrájejte na proužky.
Krok 2
Májovky vložte do pánve, přikryjte poklicí a poduste. Jakmile se z hub uvolní voda, poklici sejměte a veškerou tekutinu nechte odpařit.
Přidejte tuk a plátky hub osmahněte do zlatova a prozatím je odložte stranou.
Červenou papriku také krátce osmažte, musí zůstat poloměkká.
Krok 3
Připravené obalené kousky kuřecích prsou vhoďte do pánve s rozpáleným tukem. Rychle míchejte, aby se kousky od sebe oddělily a neslepily se. Několik minut smažte, kuřecí maso musíte dobře propéct. Ochuťte sojovou omáčkou, worcesterem, pepřem a pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte chilli. Chvilku míchejte a ochutnejte, případně dosolte. Sejměte z plotýnky.
Krok 4
Na závěr vše dohromady promíchejte – kuřecí maso s připravenými houbami a paprikou. Protože jste vše připravovali odděleně, jídlo lépe vypadá a zachová si barvy.
Krok 5
Kuřecí májovkou směs lze podávat s rýží nebo těstovinami. Jak uvařit rýži se podívejte tady.
Těstoviny zvolte jakékoli, doporučuji špagety nebo různé druhy nudlí.
Doporučuji k přečtení: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-testoviny-aby-i-rozeny-ital-smekl-klobouk-rady-tipy-do-kuchyne.html