Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept
Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept. Jemná chuť tresčích jater, podpořená stejně tak jemnými, natvrdo uvařenými vajíčky je úžasně harmonickým základem pomazánky prolnuté taveným sýrem i nezbytnou kapkou majonézy a v závěru výstižně dochucené česnekem s jarní cibulkou.
Co je potřeba
- 1 konzerva tresčích jater
- 2 natvrdo uvařená vajíčka
- 4 trojúhelníčky smetanového taveného sýru
- 3 lžíce majonézy
- 3 stroužky česneku
- 1–2 stonky zelené cibulky
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Tresčí játra vyklopte z plechovky, přičemž přebytečný olej předem slijte a vidličkou je rozmělněte.
Krok 2
Do misky k játrům pak přidejte na jemném struhadle nastrouhaná uvařená vajíčka a spolu s taveným sýrem rozmíchejte.
Krok 3
Ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a přidejte nadrobno nasekanou cibulku.
Krok 4
Na závěr zvláčněte majonézou. Dle chuti ji můžete přidat i více.
Takto připravenou pomazánku podávejte s čerstvým či opečeným chlebem, avšak skvěle se hodí i na chlebíčky či jednohubky.
- Velmi delikátní pomazánku připravíte s použitím křepelčích vajíček.