Jak na čevabčiči z králíka | recept
Jak na čevabčiči z králíka | recept. Přiznám se, že králičí maso není zrovna mým favoritem. Nicméně v některých úpravách ho zvládnu zkonzumovat vcelku v pohodě. V mleté podobě pak není skoro znát. Mám pro vás recept na čevabčiči z králíka, vzhledem k tomu že králík je hodně suchý, je dobré ho doplnit trochu tučnějším masem pro šťavnatost pokrmu.
Co je potřeba
- 400 g králičího masa
- 100 g vepřového masa
- 1 cibule
- špetka mletého pepře a soli
- špetka majoránky a sladké papriky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 vejce
- hladká mouka na obalení
- olej
- vařené brambory, červená cibule a hořčice k podávání
Krok 1
Maso umeleme na masovém strojku. Jako poslední umeleme cibuli, která nám strojek krásně pročistí. Mleté maso přendáme do mísy. Přidáme koření, vejce i hořčici a důkladně promícháme. Pokud by se nám zdála konzistence příliš řídká, můžeme zahustit strouhankou, ale určitě to s ní nepřehánějte.
Krok 2
Ideální je hmotu nechat odpočívat v ledničce alespoň hodinu. Poté z masa tvarujeme válečky. Snažíme se, aby byly podobně velké, budou se nám pak lépe propékat.
Krok 3
Krok 4
Mezitím si oloupeme červenou cibuli, je na syrovo lépe stravitelná, ale pokud ji nemáte, stejně poslouží i obyčejná žlutá. Cibuli nasekáme nadrobno. Čevabčiči podáváme s cibulí, hořčicí a vařenými brambory. Pokud vám zbydou, nejsou špatné ani studené.