jaktak.cz

Jak připravit pečené grepy 2× jinak | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit pečené grepy 2× jinak | recept. Přirozeně hořký červený grep v kontrastu se sladkým medem obohaceným o výrazně voňavé koření a intenzivní oříšky, může být po svém krátkém rozpečení nesmírně efektním dezertem či výtečnou a vitamíny nabitou svačinkou.

Co je potřeba

  • 2 červené grepy

Na jemnou verzi s vanilkou a kardamomem:

  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • 1 hrst nahrubo nakrájených kešu oříšků

Na intenzivní verzi s výrazně hřejivým kořením:

  • 2 lžíce tekutého medu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 hrst nahrubo nakrájených mandlí se slupkou

Krok 1

Oba grepy omyjte, rozkrojte na poloviny a dužinu potřete medem.

Krok 2

 Polovinu poté zakapejte citronovou šťávou a ovoňte vanilkovým aroma.

Krok 3

Poprašte kardamomem a ozdobte nahrubo nasekaným kešu oříšky.

Krok 4

Zbylé dvě poloviny grepu zlehka posypte zázvorem, muškátovým oříškem i kardamomem.

Krok 5

Pak provoňte skořicí a ozdobte nahrubo nasekanými mandlemi.

Krok 6

Ochucené grepy vyskládejte do zapékací formy vyložené pečicím papírem, vložte do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) a 10–15 minut pečte.

Po lehkém zchladnutí si voňavé grepy můžete vychutnat.

  • Za vyzkoušení stojí i takto připravená specialita z pomerančů namísto grepů. Pochutnáte si tak na jemnější a například pro děti mnohem stravitelnější variantě.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-pecene-grepy-2-jinak-recept.html