Jak připravit jablečné knedlíky | levné recepty
Jak připravit jablečné knedlíky | levné recepty. Pokud si chcete pochutnat na ovocných knedlících, které připravíte opravdu velmi snadno z pouhých 2 ingrediencí, vyzkoušejte následující recept na jablečné knedlíky. Pro jejich přípravu můžete využít jablka čerstvá, ale i nastrouhaná zavařená či zamražená. Knedlíky jsou chutné, nakyslé a voňavé po jablcích a lze je doplnit libovolnou posypkou podle vaší chuti.
Co je potřeba
- 3 středně velká jablka (výsledná hmotnost strouhaných jablek by měla být asi 400 g)
- cca 300 g hrubé mouky
- malá špetka soli
- rozpuštěné máslo na přelití a moučkový cukr na posypání
- oblíbená posypka dle chuti
Krok 1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. V míse je promícháme s moukou, poté směs necháme odležet, dokud nám nezačne vařit voda. Následně směs ještě důkladně rukama propracujeme a vytvoříme nepříliš lepivé těsto. Množství mouky je nutné upravit podle potřeby – každý druh jablek pustí jiné množství šťávy.
Nicméně nepřidávejte mouky příliš, knedlíčky by mohly být tuhé. Těsto může klidně trochu lepit, knedlíky se nerozvaří.
Krok 2
Z těsta poté tvarujeme knedlíčky velké asi jako o trochu větší pingpongový míček.
Vytvarované knedlíčky vhodíme do vroucí velmi mírně osolené vody a vaříme je zhruba 15 minut.
Hotové knedlíky vyjmeme z vody a necháme je okapat.
Krok 3
Jablečné knedlíky před podáváním přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a přidáme další ingredience dle chuti – hodí se např. strouhaný tvrdý tvaroh, případně měkký tvaroh č zakysaná smetana (pro odlehčení klidně bílý jogurt), mletý mák či ořechy, mletá skořice, kakao, strouhaný perník, osmažená strouhanka apod.
Pokud chcete použít jablka mražená, nechte je rozmrazit, odkapat, ale nevymačkávejte je. To samé platí pro jablka zavařená.