Jak připravit jedinečný sladkokyselý salát z červené řepy | recept
Jak připravit jedinečný sladkokyselý salát z červené řepy | recept. Příjemně nasládlá řepa zkombinovaná s ostrou cibulkou a sladkokyselou okurkou, které jsou vzájemně provázané svěží zakysanou smetanou, jsou zárukou nesmírně šťavnatého, lehce stravitelné a opravdu výtečného, chuťově zajímavého salátu.
Co je potřeba
- 3 střední bulvy uvařené či upečené červené řepy
- 2–3 kyselé okurky
- 1 menší červená cibule
- 3–4 lžíce tučné zakysané smetany
- špetka soli
Krok 1
Uvařenou či upečenou červenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přebytečnou šťávu slijte.
K usnadnění práce a úspoře času skvěle poslouží řepa předvařená, vakuově balená, která je běžně k dostání v každém obchodu.
Krok 2
Přidejte nahrubo nastrouhané kyselé okurky a nadrobno nasekanou cibuli.
Krok 3
Nakonec promíchejte se zakysanou smetanou a dle chuti osolte.
Před podáváním salát nechejte alespoň hodinu odležet, aby se sladkokyselé chutě dokonale propojily. Poté servírujte s oblíbeným čerstvým pečivem, přičemž vřele doporučuji křupavou francouzskou bagetu.
- Barevně lze salát zpestřit jarní cibulkou zakomponovanou místo červené cibule, chuťově zvýraznit jej můžete přidáním pikantních cornichonek a výživové hodnoty navýšit majonézou.