Jak na nepečené rozinkové cukroví | recept na poslední chvíli
Jak na nepečené rozinkové cukroví | recept na poslední chvíli. Nepečené druhy cukroví jsou velice oblíbené a většinou zmizí jako první. Existuje nespočet receptů a postupů. V našem dnešním receptu pro vás máme tip na rozinkové cukroví. Je rychlé a „děsně žravé“. Určitě neváhejte a vyzkoušejte.
Co je potřeba
- 100 g rozinek
- 100 g mletých ořechů
- 70 g moučkového cukru
- 100 g čokolády na vaření
- rum na zalití rozinek
- piškotové drobečky, mleté ořechy nebo kokos na obalení
Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je ideálně přes noc odstát, aby rozinky opravdu důkladně nasákly.
Druhý den rozpustíme opatrně čokoládu na vaření, přidáme rozinky a ponorným mixérem rozmixujeme, abychom dosáhly hladké konzistence. Případně můžeme promixovat jen nahrubo, záleží na našich chutích. Pokud zvolíme směs bez kousků, obelstíme i takové strávníky, kteří neradi rozinky.
Následně přidáme mleté ořechy a moučkový cukr. Všechno pořádně promícháme, aby se ingredience propojily. Těsto vložíme alespoň na hodinu do lednice, aby zatuhlo.
Poté z něj po lžičkách ukrajujeme kousky, z kterých vyválíme kuličky. Piškoty umeleme najemno a kuličky v nich nebo v kokosu, případně v mletých ořechách obalíme. Kuličky můžeme vložit do košíčků. Uchováváme v lednici, aby čokoláda v nich obsažená netála.