Jak připravit bleskový salát z červeného zelí, jablek a balkánského sýra | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak připravit bleskový salát z červeného zelí, jablek a balkánského sýra | recept. Šťavnatý, odlehčený a během chvilky připravený, takový je salát ze sladkokyselého zelí, šťavnatých jablek a slaného sýra. Fantastické spojení slaných a sladkých chutí, které je navíc v závěru dokonale vyváženo smetanovým jogurtem.
Co je potřeba
- 1 sklenice sterilovaného červeného zelí ve sladkokyselém nálevu
- 2 sladší jablka
- 100 g balkánského sýra
- 300 g tučného smetanového jogurtu
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
Jablka oloupejte, nahrubo nastrouhejte a spolu s hrubě strouhaným sýrem přesuňte do salátové mísy.
Krok 2
Přidejte okapané červené zelí a promíchejte.
Krok 3
Nakonec zjemněte jogurtem a dle chuti osolte a opepřete.
Takto připravený salát nechejte řádně vychladit a proležet a poté podávejte s pečivem či jako výbornou přílohu k pečenému či grilovanému masu.
- Výživnějšího a sytějšího salátu dosáhnete, pokud bílý jogurt obměníte za majolku promíchanou se zakysanou smetanou v poměru 1:1