Jak ve stylu mistra Babici připravit hezky česky bramborové noky | recept
Jak ve stylu mistra Babici připravit hezky česky bramborové noky | recept. Když nemáte parmazán, dejte tam nivu, když nemáte pancettu, dejte tam párek a místo šalotky přidejte pórek. I s touto hezky českou kombinací připravíte pokrm, který sice není pro noky typicky italský, ale za to neskutečně rychlý, jednoduchý, a především velice chutný.
Co je potřeba
- 400 g hotových noků
- 200 g párků
- ½ většího pórku
- 200 g nivy
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce oleje
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujte na kolečka či půlkolečka nakrájené párky.
Krok 2
Jakmile se lehounce osmahnou, přisypte k nim nadrobno nakrájený pórek, který nechejte za občasného promíchání zavadnout.
Krok 3
Nyní do pánve přidejte noky a přibližně 3 minuty opékejte.
Noky lze nahradit i bramborovými šiškami, které překrojíte napůl, aby nokům velikostně odpovídaly.
Krok 4
Poté do pánve rozdrobte nivu a nechejte ji na mírném ohni rozpustit.
Krok 5
Na závěr zalijte smetanou, dle chuti osolte a opepřete a pár minut prohřívejte, aby se ze sýru a smetany vytvořila omáčka.
Podávejte posypané pórkem či petrželkou, dle chuti ještě dalším sýrem.
- Takto připravené noky můžete dál ve stylu mistra Babici upravovat a obměňovat. Tudíž, když nemáte pórek, dejte tam zelenou cibulku, když nemáte párek, dejte tam šunku a výraznou nivu můžete nahradit aromatickým ementálem.