Jak uvařit batátovou polévku s jablky nebo mrkví | recept
Jak uvařit batátovou polévku s jablky nebo mrkví | recept. Recept je hodně netradiční, ale polévka je opravdu chutná. Jen jsem ji ve stylu nejmenovaného kuchaře upravila, protože jsem doma neměla mrkev. Jablek je na zahradě dost a výsledek je takový, že verze s jablky mně přijde lepší. Návod na polévku jsem si opsala z časopisu v čekárně u lékaře a byl určen především diabetikům.
Co je potřeba
- 2 batáty
- 2 mrkve (jablka)
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 l zeleninového vývaru
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- mletý pepř
- sezamové semínko
- citronová šťáva
Krok 1
Na másle asi 5 minut restujte cibuli nakrájenou na drobné kousky. Oloupané batáty a očištěnou mrkev (jablka) pokrájejte na větší kusy, přidejte k cibuli a několik minut společně promíchávejte.
Krok 2
Zalijte předem připraveným zeleninovým vývarem, osolte, okořeňte pepřem a zhruba 15 minut vařte.
Krok 3
Na závěr polévku rozmixujte dohladka, okořeňte muškátovým oříškem a citronovou šťávou, pokud polévku vaříte z mrkve. K jablkům není třeba přidávat citron.
Polévku na talíři posypejte nasucho opraženým sezamem.