jaktak.cz

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit salát z čínského zelí a jogurtové zálivky | svěží salát. Šťavnatý a příjemně lehký salát z křupavého čínského zelí a čerstvé pestrobarevné zeleniny, kterému patřičnou výraznost a výjimečnou chuť dodá fantastická jogurtová zálivka s dijonskou hořčicí.

Co je potřeba

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 3 velká rajčata
  • 2 salátové okurky
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice
  • 3 různobarevné papriky

(tento salát je připravený z bílé, zelené a červené papriky, přičemž lze použít i sladší kapii)

Na zálivku:

  • 150 g smetanového jogurtu
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř dle vlastní chuti

Krok 1

Čínské zelí rozeberte na listy, omyjte a nakrájejte na proužky.

Tuhou dužinu z vrchních listů buď vyřízněte, nebo pokrájejte na drobné kousky a použijte do salátu také.

Krok 2

V míse zelí promíchejte s nadrobno nakrájenými rajčaty a okurkami.

Krok 3

Přidejte slitou kukuřici a na menší kousky nakrájené papriky.

Krok 4

Nyní v misce promíchejte vše potřebné na zálivku. Smíchejte tedy jogurt, zakysanou smetanu, hořčici, olej i citronovou šťávu a dle chuti osolte a opepřete.

Dijonskou hořčici lze obměnit za hrubozrnnou.

Krok 5

Zálivkou přelijte připravenou zeleninou směs v míse a důkladně promíchejte.

Před podáváním nechejte alespoň hodinu v chladu odležet a následně podávejte jako přílohu k pečenému či grilovanému masu, nebo s pečivem jako lehkou večeři.

  • Do salátu můžete přidat i tvrdý sýr nakrájený na kostičky, kdy ideální je eidam, gouda či aromatičtější ementál. Zálivku lze doplnit trochou tatarky.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-salat-z-cinskeho-zeli-jogurtove-zalivky-svezi-salat.html