Jak udělat netradiční cuketové pesto | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak udělat netradiční cuketové pesto | recept. Nápad na pesto z cukety pochází z Itálie. Hodí se na těstoviny i jako pomazánka na chléb nebo ke grilovanému masu. Pesto má velmi dobrou chuť a výroba je extrémně jednoduchá. Není co zkazit a je to další dobrý způsob, jak se zbavit vypěstované či darované cukety. Podle chuti lze obohatit česnekem nebo chilli.
Co je potřeba
- 500 g cukety
- 25 g strouhaného parmazánu
- 2 listy máty
- 10 lístků bazalky
- 100 ml extra panenského oleje
- 1/2 lžičky soli
- 10 neloupaných mandlí
Krok 1
Mladé (malé) cukety nastrouhejte na nudličky. Důkladně z nich vymačkejte vodu.
Krok 2
Všechny ingredience (vymačkanou cuketu, celé neloupané mandle, parmazán, sůl, mátu, bazalku a olej) rozmixujte dohladka.
Krok 3
Pesto naplňte do skleniček, upěchujte, aby nahoře vystoupila vrstva oleje a uskladněte v chladičce. Vydrží 3 měsíce.