Jak připravit vylepšené krůtí řízky | recept
Jak připravit vylepšené krůtí řízky | recept. Krůtí maso se řadí mezi nejzdravější druhy masa a doporučuje se při různých dietách. Žijete-li v jedné domácnosti s někým, pro koho musíte, když už vaříte jídlo z masa, použít právě to, začne se vám pěkně zajídat. Proto jsem si dnes uvařila odděleně a zdravé krůtí jsem „vytunila“ nezdravou slaninou, tučnou mozzarellou, trojobalem a dorazila ho smažením na tuku. Chutnalo mi, a tak vám nabízím jednoduchý a rychlý recept na krůtí minutku.
Co je potřeba
- 4 plátky z krůtích prsou
- 8 plátků anglické slaniny
- 100 g mozzarelly
- 4 lžičky plnotučné hořčice
- sůl
- vejce, hladká mouka, strouhanka – trojobal
- tuk na smažení (sádlo)
Krok 1
Ukrojte 4 plátky z krůtích prsou, položte vedle sebe na prkýnko, zakryjte potravinářskou folií a hranou dlaně plátky naklepejte. Každý plátek potřete lžičkou hořčice.
Krok 2
Na maso z jedné strany rozložte strouhanou mozzarellu, překryjte anglickou slaninou a trochu přimáčkněte.
Krok 3
Připravte si ingredience na trojobal: vejce (rozšlehejte), hladkou mouku a strouhanku.
Krok 4
Připravené (obložené) maso obalte v trojobalu. Chce to trochu cviku, aby se vše udrželo pohromadě, obalený plátek už bude držet.
Krok 5
Řízky pokládejte do rozpáleného tuku (sádla) slaninou a sýrem nahoru. Pak obraťte a osmažte i druhou stranu dozlatova. Podávejte se zeleninovým salátem nebo vařenými brambory.