Jak připravit pikantní tortillu plněnou žampionovou směsí | snadný recept bez masa
Jak připravit pikantní tortillu plněnou žampionovou směsí | snadný recept bez masa. Takto připravujeme tortillu většinou při grilování masa, aby bylo co zakousnout, než bude hotové. Tortilly s žampionovou směsí jsou rychle připravené a jako předkrm ideální.
Co je potřeba
žampiony
Marináda:
- 3 lžíce paprikové pasty harissa
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- citronová šťáva
- 2 lžíce olivového oleje
Tortilly
- smetana
- špenát
- citron
- olivový olej
- mořská sůl
Krok 1
Žampiony nakrájejte na silnější plátky. Vyzkoušejte steakové žampiony, jsou na gril nejlepší. Hodí se i ostatní druhy žampionů.
Krok 2
V misce promíchejte veškeré ingredience na marinádu: harissu, javorový sirup, česnek, rajský protlak, olivový olej a citronovou šťávu.
Krok 3
Žampionové plátky obalte marinádou a napíchejte na špejli. Ogrilujte je z obou stran.
Čerstvé špenátové listy natrhejte na kousky a promíchejte se zakysanou smetanou, mořskou solí, olivovým olejem a šťávou z citronu v takovém poměru, aby vám směs chutnala.
Krok 4
Tortilly ohřejte na grilu.
Krok 5
Na tortilu shrňte ogrilované houby, přidejte trochu špenátové směsi (lze vynechat) a tortillu zabalte. Podávejte ještě teplé.