Jak připravit špagety s cuketovým krémem | recept
Jak připravit špagety s cuketovým krémem | recept. Také jste slyšeli vtip o novém letním pozdravu? Lidé prý se zdraví slovy: Nechceš cuketu? Za mě to tedy žádný vtip není, je to totiž na vesnici všudypřítomná realita. Cuketu na zahrádce nemám, přesto jich mám v sezoně nadbytek. Naštěstí celá rodina tuto zeleninu miluje a tak ji také často připravuji. Pokud jste na tom stejně, jeden vyzkoušený a superrychlý recept si můžete podle návodu také uvařit.
Co je potřeba
- ½ cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 střední nebo 4 malé cukety
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- ¼ šálku vody v níž se vařily těstoviny
- ¾ šálku rostlinného mléka (smetany na vaření)
- ¼ šálku tahini
- 1 šálek bazalky
- šťáva z ½ citronu
- pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- těstoviny dle výběru
- volitelně šálek bílých fazolí
šálek = 200 ml
Krok 1
Připravte si všechny potřebné ingredience. Pokud nejste vegetariáni, nahraďte rostlinné mléko 12% smetanou na vaření.
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek nasekejte na plátky a neoloupanou cuketu na kostky.
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a mezitím připravte omáčku.
Krok 2
V pánvi rozehřejte olej, a orestujte na něm cibuli do sklovita. Přidejte česnek, cuketu a asi 10 minut vařte. Cuketa musí změknout. Směs následně přendejte do mixeru.
Krok 3
Do mixovací nádoby vložte všechny zbylé ingredience: droždí, tahini pastu, citronovou šťávu, pepř, bazalku, rostlinné mléko (smetanu) a vodu, v níž se vařily těstoviny. Vše dohromady rozmixujte do hladkého krému.
Krok 4
Uvařené scezené těstoviny promíchejte s omáčkou a můžete přidat bílé fazole z konzervy. Ihned podávejte.