Jak usmažit sýrové placičky s pažitkou | jednoduchý recept
Jak usmažit sýrové placičky s pažitkou | jednoduchý recept. Sýrové placičky jsou rychlé a jednoduché. Mají poměrně široké využití. Můžete je podávat s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou jako hlavní jídlo, jako doplněk k salátu z čerstvé zeleniny i do vegetariánského hamburgeru. Placičky můžete připravit z jakéhokoliv druhu sýru a okořenit libovolnou zelenou natí, paprikou, česnekem – základ zůstává stále stejný. Dobře chutnají i ze směsi tvrdého sýra a Nivy.
Co je potřeba
- 200 g strouhaného sýru
- 50 g jemné strouhanky
- mléko na zvlhčení strouhanky
- 1–2 vejce
- mletý pepř
- hrst pažitky
- sůl (není nutná)
- tuk na smažení
- strouhanka, vejce, hladká mouka na trojobal
Krok 1
Libovolný druh tvrdého sýru nastrouhejte na hrubé nudličky a promíchejte se strouhankou (namočenou v mléce a vymačkanou), mletým pepřem a nasekanou pažitkou. Přidejte vejce a vše spojte dohromady.
Krok 2
Navlhčenýma rukama utvořte koule velké podle vlastního uvážení. Z uvedeného množství uděláte 3 placičky velké akorát do housky na hamburger.
Krok 3
Kouli obalte v hladké mouce a zploštěte ji do tvaru, jaký potřebujete. Omočte v rozšlehaném vejci a obalte strouhankou. Smažte v horkém tuku z obou stran nebo pečte nasucho v troubě (během pečení obraťte). Placičky musí mít hezkou zlatavou barvu. Nejlépe chutnají ještě teplé.