Jak připravit kořeněné kurkumové latté z kokosového mléka | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak připravit kořeněné kurkumové latté z kokosového mléka | recept. Tento smetanově jemný, ale přitom chuťově plný nápoj s neodolatelnou vůní dálek a zářivě žlutou barvou vám povzbudí nejen mysl, ale i podpoří imunitu. Díky zázvoru a pikantnímu koření navíc i příjemně zahřeje.
Co je potřeba
- 150 ml kokosového mléka
- 180 ml vody
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- špetka mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
- špetka mletého badyánu
- špetka mletého nového koření
- špetka mletého černého pepře
Krok 1
Do rendlíku vlijte kokosové mléko a vodu.
Krok 2
Přidejte najemno nastrouhaný předem oloupaný zázvor, kurkumu i veškeré zbývající koření.
Za stálého míchání pomalu přiveďte k varu a přibližně 3 minuty na mírném ohni povařte. Poté nechejte pod pokličkou 5 minut odstát.
Krok 3
Směs přeceďte přes jemné sítko.
Krok 4
Na závěr doslaďte sirupem. Dle chuti můžete sirupu přidat více.
Hotové latté ihned podávejte.
- Namísto jednotlivých špetek celé řady koření můžete latté ochutit kořením pěti vůní.