Jak namíchat salát z kuřecího masa, polníčku a rajčat | recept
Jak namíchat salát z kuřecího masa, polníčku a rajčat | recept. Saláty s masem mohou být alternativou tradičního oběda, lehkou večeří nebo odpolední svačinkou. Salát z následujícího receptu se dá připravit i ze zbylých porcí pečeného kuřete, nemusí být nutně z kuřecích prsou. A protože každý z nás je originál a má trochu jiné vnímání chuti, neuvádím přesný rozpis dochucovadel. Hrajte si a dolaďte si chuť tak, abyste byli spokojeni a chutnalo vám.
Co je potřeba
Množství ingrediencí je orientační, uzpůsobte počtu strávníků
- 300 g kuřecích prsních řízků
- 250 g cherry rajčat
- 200 g polníčku
- 1 malá cibule
- 8 křepelčích vajec
- bylinková sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- balzamikový ocet
Krok 1
Uvařte si vejce natvrdo. Do tohoto salátu přidávám křepelčí vajíčka, s cherry rajčaty jim to spolu sluší. Nemáte-li křepelčí, s klidným srdcem je nahraďte slepičími, chuť je stejná (toto je můj názor, nemusíte souhlasit). Vejce oloupejte a zchlaďte.
Krok 2
Kuřecí prsa okořeňte pepřem, bylinkovou solí, kořením na kuřecí maso, nebo oblíbenými bylinkami. Opečte ho z obou stran v pánvi s rozpáleným olejem. Po upečení nechte vystydnout, do salátu se maso musí přidat studené. Studené maso nakrájejte na úhledné kousky.
Krok 3
Polníček důkladně vyperte, aby v něm nezůstala zrnka písku. Nechte ho důkladně okapat nebo osušit v odstředivce na salát. Ve větší míse promíchejte maso, polníček, rajčata, drobně pokrájenou cibuli, přidejte několik lžic oleje a dochuťte balzamikovým octem. Rozdělte na talíře a ozdobte vařenými vejci.
Salát je výborný s bramborovými rösti pečenými nasucho v troubě.