Jak upéct kuřecí prsa s provensálskou krustou | recept
Jak upéct kuřecí prsa s provensálskou krustou | recept. Minutka z kuřecích prsíček s vůní a chutí provensálských bylinek je velmi rychle hotová, jednoduchá na přípravu a skvěle chutná. Krusta z toastového chleba se hodí i na jiná masa, výborně chutná s rybou. Základní směs másla a rozmixovaného chleba si můžete okořenit pokaždé jinak, podle momentální chuti.
Co je potřeba
- 4 kuřecí prsa
- 10 plátků světlého toastového chleba
- 100 g másla
- 1–2 lžičky sušeného provensálského koření
- sůl
- mletý pepř
- olej nebo ghí na opečení masa
Krok 1
Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience na kořeněnou směs. Budete potřebovat světlý toastový chléb, změklé máslo, sůl, mletý pepř a sušené či čerstvé provensálské bylinky. Pokud nemáte vlastní směs, můžete použít koupené provensálské koření.
Krok 2
Toastový chléb rozmixujte najemno, přidejte provensálské bylinky, sůl, pepř a změklé máslo. Vše promíchejte a vypracujte hustou hmotu.
Krok 3
Opláchnutá a osušená kuřecí prsa osolte a zprudka opečte z obou stran v rozpáleném oleji nebo ghí. Každou stranu stačí opékat 1 minutu, maso se na povrchu zatáhne a zůstane šťavnaté.
Krok 4
Opečené maso přendejte do pekáčku a celý povrch důkladně zakryjte připravenou směsí. Pekáček vložte do předehřáté trouby (pouze vrchní pečení) nebo horkovzdušné trouby. Asi 10 minut zapékejte při 200 °C. Povrch musí zezlátnout. V horkovzdušné troubě se doporučuje péci při teplotě o 20 °C nižší.
Krok 5
Správně propečené maso poznáte podle toho, že po zapíchnutí vytéká čirá šťáva, nesmí být narůžovělá.
Podávejte s různě upravenými brambory a čerstvou zeleninou.