jaktak.cz

Jak si usmažit výborné tvarůžky s lepenicí | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak si usmažit výborné tvarůžky s lepenicí | recept. Jste milovníky olomouckých tvarůžků? Potom si z nich vykouzlete vynikající oběd. V kombinaci se staročeskou lepenicí je povýšíte na nevšední, luxusní jídlo. Úprava smažením sice nepatří k nejdietnějším, ale nízký obsah tuku v tvarůžcích – pouze 1 % – to trošku vyrovná. Tvarůžky obsahují vápník, fosfor a železo. A navzdory charakteristické „vůni“ mají opravdu lahodnou chuť. A že nevíte jak na to? Čtěte dál a dozvíte se to.

 

Co je potřeba

  • olomoucké tvarůžky
  • plátky suchého salámu ( nemusí být)
  • mouka
  • strouhanka
  • vajíčko
  • olej na smažení
  • brambory
  • trochu mléka
  • kysané zelí
  • smažená cibulka

 

Krok 1

Kolečko tvarůžku rozkrojíme a mezi obě půlky vložíme plátek salámu. Zpevníme párátkem a obalíme v trojobalu. Usmažíme dozlatova.

 

Krok 2

Při obalování proces alespoň dvakrát opakujeme, aby nám přes obal při smažení nic nevyteklo. Obalování je opravdu základem úspěchu.

Krok 3

Oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme doměkka.

Krok 4

Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na menší kousky.

Krok 5

Cibuli nakrájíme na kousky a na oleji usmažíme dozlatova.

Krok 6

Uvařené brambory slijeme, přidáme pokrájené zelí a rozšťoucháme. Podle hustoty, přidáme trochu horkého mléka.

Krok 7

Na talíř dáme vždy dva kousky dozlatova usmažených tvarůžků a přidáme lepenici. Lepenici dozdobíme lžící usmažené cibulky

 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-usmazit-vyborne-tvaruzky-s-lepenici-recept.html