Jak si usmažit výborné tvarůžky s lepenicí | recept
Jak si usmažit výborné tvarůžky s lepenicí | recept. Jste milovníky olomouckých tvarůžků? Potom si z nich vykouzlete vynikající oběd. V kombinaci se staročeskou lepenicí je povýšíte na nevšední, luxusní jídlo. Úprava smažením sice nepatří k nejdietnějším, ale nízký obsah tuku v tvarůžcích – pouze 1 % – to trošku vyrovná. Tvarůžky obsahují vápník, fosfor a železo. A navzdory charakteristické „vůni“ mají opravdu lahodnou chuť. A že nevíte jak na to? Čtěte dál a dozvíte se to.
Co je potřeba
- olomoucké tvarůžky
- plátky suchého salámu ( nemusí být)
- mouka
- strouhanka
- vajíčko
- olej na smažení
- brambory
- trochu mléka
- kysané zelí
- smažená cibulka
Krok 1
Kolečko tvarůžku rozkrojíme a mezi obě půlky vložíme plátek salámu. Zpevníme párátkem a obalíme v trojobalu. Usmažíme dozlatova.
Krok 2
Při obalování proces alespoň dvakrát opakujeme, aby nám přes obal při smažení nic nevyteklo. Obalování je opravdu základem úspěchu.
Krok 3
Oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme doměkka.
Krok 4
Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 5
Cibuli nakrájíme na kousky a na oleji usmažíme dozlatova.
Krok 6
Uvařené brambory slijeme, přidáme pokrájené zelí a rozšťoucháme. Podle hustoty, přidáme trochu horkého mléka.
Krok 7
Na talíř dáme vždy dva kousky dozlatova usmažených tvarůžků a přidáme lepenici. Lepenici dozdobíme lžící usmažené cibulky.