Jak připravit fazolový salát se zeleninou a křupavou slaninou | recept
Jak připravit fazolový salát se zeleninou a křupavou slaninou | recept. Pestrobarevný, chuťově výrazný a poměrně sytý. Přesně takový je salát připravený z černých fazolí s leskle černou barvou, masitou strukturou a výraznou, jemně nasládlou chutí, které se postarají o opravdu jedinečnou salátovou lahůdku. A co teprve v kombinaci s barevnou zeleninou a dokřupava opečenou slaninou!
Co je potřeba
- 1 konzerva černých fazolí ve slaném nálevu
- 1 konzerva zeleninové směsi od Bonduelle – Créatif Mexico (kukuřice, hrášek, červená paprika)
- 7–8 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst hladkolisté petrželky
- 150 g slaniny
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce limetové šťávy
- ½ lžičky mletého kmínu
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
Nejprve na suché pánvi dokřupava opečte nakrájenou slaninu.
Krok 2
Ve větší míse promíchejte slité a studenou vodou propláchnuté fazole se zeleninovou směsí Bonduelle.
Krok 3
Promíchané suroviny doplňte prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a nahrubo nasekanou petrželkou.
Krok 4
Jako poslední vmíchejte opečenou slaninu i s výpekem.
Krok 5
Salát na závěr ochuťte kořením, limetovou šťávou i olivovým olejem. Takto nechejte v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Olivový olej můžete nahradit olejem ze sušených rajčat.
- Voňavou petrželku můžete v salátu nahradit intenzivnějším a výraznějším koriandrem.
- Pikantnější nádech získáte přidáním špetky čili koření nebo nadrobno nasekané čili papričky.