Jak uvařit výbornou thajskou mrkvovou polévku | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak uvařit výbornou thajskou mrkvovou polévku | recept. Máte chuť na exotickou polévku kterou snadno uvaříte? Není to žádná velká věda a my vám poradíme jak na to. Vyzkoušejte a překvapte rodinu něčím novým.
Co je potřeba
- 500 g kuřecích nebo krůtích prsou
- nastrouhaná kůra z jednoho bio pomeranče
- 1 větší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 15 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na malé kousky
- čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho pomeranče
- 80 g zakysané smetany
- špetka mletého pepře
- 20 g černých sezamových semínek
- na ozdobu čerstvý koriandr, jen lístečky nakrájené na kousky
- 2 stroužky česneku
- špetka chilli
- 400 ml kokosového mléka
Krok 1
Na oleji osmahneme cibuli, česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou mrkev a dohromady chvilku restujeme.
Krok 2
Vše zalijeme vývarem, v této fázi ještě přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu. Vše vaříme až do úplného změknutí mrkve.
Krok 3
Vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka na jemný krém. Pomalu přilijeme kokosové mléko.
Krok 4
Na pánvičce zprudka orestujeme tenké proužky z kuřecích prsou.
Krok 5
Polévku ochutíme kořením a vložíme maso.
Krok 6
Na talíři dozdobíme sezamovými semínky a lžící zakysané smetany. Posypeme koriandrem.