jaktak.cz

Jak uvařit výbornou thajskou mrkvovou polévku | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak uvařit výbornou thajskou mrkvovou polévku | recept. Máte chuť na exotickou polévku kterou snadno uvaříte? Není to žádná velká věda a my vám poradíme jak na to. Vyzkoušejte a překvapte rodinu něčím novým.

 

Co je potřeba

  • 500 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • nastrouhaná kůra z jednoho bio pomeranče
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 15 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na malé kousky
  • čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho pomeranče
  • 80 g zakysané smetany
  • špetka mletého pepře
  • 20 g černých sezamových semínek
  • na ozdobu čerstvý koriandr, jen lístečky nakrájené na kousky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka chilli
  • 400 ml kokosového mléka

Krok 1

Na oleji osmahneme cibuli, česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou mrkev a dohromady chvilku restujeme.

Krok 2

Vše zalijeme vývarem, v této fázi ještě přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu. Vše vařímedo úplného změknutí mrkve.

Krok 3

Vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka na jemný krém. Pomalu přilijeme kokosové mléko.


 

Krok 4

Na pánvičce zprudka orestujeme tenké proužky z kuřecích prsou.

Krok 5

Polévku ochutíme kořením a vložíme maso.

Krok 6

Na talíři dozdobíme sezamovými semínky a lžící zakysané smetany. Posypeme koriandrem.


 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-vybornou-thajskou-mrkvovou-polevku-recept.html