Jak připravit svěží ředkvičkový salát s koprem a mákem | recept
Jak připravit svěží ředkvičkový salát s koprem a mákem | recept. Lákavě barevný jarní salát z pikantních ředkviček zjemněný smetanový jogurtem potěší svou svěžestí a velice delikátní chutí. Za tu salát vděčí netradičnímu zakomponování aromatického kopru a lahodného máku.
Co je potřeba
- 2–3 svazky ředkviček (přibližně 24 ředkviček)
- 250 g tučného řeckého jogurtu
- 2 lžíce najemno nasekaného kopru
- 3 lžíce mletého máku
- šťáva z jednoho většího citronu
- špetka soli
Krok 1
Ředkvičky zbavte zelených lístků, důkladně je omyjte a nožem nakrájejte na tenké plátky. Ke krájení můžete využít i mandolínu či patřičnou stranu struhadla, která umožňuje strouhat na plátky.
Platí, že čím tenčí plátky ředkviček jsou, tím je salát lepší. Tenké plátky jsou jednak měkčí a jednak lépe nasají chuť dalších ingrediencí.
Krok 2
Smetanový jogurt v misce promíchejte s najemno nasekaným koprem, mákem a ochuťte citronovou šťávou i solí.
Krok 3
Dresink přidejte k ředkvičkám a dobře promíchejte.
Krásně barevný salát servírujte buď jako zdravou svačinku s pečivem, nebo jím doplňte grilované či pečené maso. S těmi je opravdu luxusní.
Místo smetanového jogurtu můžete využít i lahodného Cottage sýru, který salát svou smetanovou chutí také úžasně zjemní. Stačí jej jen rozmixovat tyčovým mixérem.
Salát si dopřejte co možná nejdříve po jeho dohotovení, jelikož ředkvičky pouští vodu, čímž ředí dresink, a navíc jej zbarvují do růžova. Salát pak nevypadá tak pěkně.