Jak usmažit výborné kapří hranolky | recept
Jak usmažit výborné kapří hranolky | recept. Nemáte čas zajet si do Třeboně na nějakou tu rybí dobrotu? Zkuste si v domácích podmínkách usmažit vynikající kapří hranolky podle třeboňského receptu. Poradíme vám jak na to.
Co je potřeba
- vyfiletované kapří maso ( přibližně půl kila na 4 porce)
- sůl
- sladká paprika
- česnek
- kmín mletý
- zázvor mletý
- hladká mouka
- škrobová moučka
- olej na smažení
- bramborová kaše
- různé dipy
Krok 1
Základem je čerstvé vyfiletované rybí maso. Nejlepší je z kapra. Pokud neovládáte filetování ryb, kupte si rovnou maso opracované. Když začínáme od „živého“ kapra, pak rybu zabijeme, vykucháme, vyfiletujeme a nakrájíme na proužky.
Krok 2
Připravíme si prolisovaný česnek, sůl, mletý kmín a trošičku mletého zázvoru ( nemusí být). Vše vetřeme do proužků (hranolků!) ryby a necháme odležet.
Krok 3
V misce promícháme hladkou mouku se sladkou paprikou a škrobovou moučkou.
Kousky kapra obalíme a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Usmažené necháme okapat na papírové utěrce.
Krok 4
Ke kapřím hranolkům si uděláme bramborovou kaši a tu posypeme čerstvou petrželkou.
Krok 5
Výborné je podávat různé studené dipy, podle vlastní chuti. Já mám nejraději dip ze zakysané smetany, soli a česneku. Vynikající je přidat do dipu trochu čerstvě strouhaného křenu.
Krok 6
Tuto specialitu nabízí většina restaurací v Třeboni (recepty se liší pouze v maličkostech) a teď i vaše domácí kuchyně. Dobrou chuť a nezapomeňte hlavní ingredienci: LÁSKU!