Jak připravit jarní vajíčkový salát s kuřecím masem | recept
Jak připravit jarní vajíčkový salát s kuřecím masem | recept. I širokou škálu vajíčkových salátů lze stále zpestřovat, rozšiřovat a zdokonalovat. Například tímto jarním, petrželkou provoněným, jenž je doplněný nejen o šťavnaté kousky zeleniny, ale především o chutné kousky kuřecího masa.
Co je potřeba
- 3 natvrdo uvařená vajíčka
- 250 g vařeného či pečeného kuřecího masa
- 150 g salátové okurky
- 100 g nakládaných okurek
- 4 lžíce tatarské omáčky
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 1 hrst nasekané hladkolisté petrželky
- ½ lžičky sušeného česneku
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
Uvařené či upečené kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Do salátu skvěle zužitkujete například zbytky pečeného kuřete či obrané maso z vývaru.
Krok 2
Na malé kousky nakrájejte i okurky, a to jak nakládané, tak salátové a vsypte je do mísy s nakrájeným masem.
Krok 3
Promíchanou směs obohaťte nasekanými vajíčky a petrželkou.
Krok 4
Nakonec vše dochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a spojte tatarkou s jogurtem. Pokud máte raději řidší konzistenci salátů, přidejte tatarky či jogurtu o něco více. Ovšem přidávejte s opatrností, jelikož okurky jsou šťavnaté a určité množství vody pustí.
Takto připravený salát nechejte v lednici pár hodin proležet. Servírujte s pečivem, posypané petrželkou či najemno nasekanou jarní cibulkou.
Výraznější a ostřejší chuti dosáhnete, pokud voňavou petrželku vyměníte za říznou jarní cibulku. Salát můžete také ozvláštnit kousky masa z uzených kuřecích stehen, jejich chuť až překvapivě ladí s uvařenými vajíčky.