Jak uvařit indickou polévku z červené čočky | recept
Jak uvařit indickou polévku z červené čočky | recept. Chutná vám indická kuchyně a máte málo času na přípravu? Poradíme vám, jak uvařit vynikající indickou polévku z červené čočky. Na rozdíl od klasické české čočkové polévky nenadýmá, a tak si ji užijí i strávníci, kterým klasické luštěniny nedělají dobře. A jak ji uvařit? Opravdu jednoduše.
Co je potřeba
- 1 velká mrkev
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 bílá cibule
- plechovka červených rajčat
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička koření garam masala
- 150 g červené čočky
- ¾ litru zeleninového vývaru
- mletý pepř a sůl
Krok 1
Oloupeme mrkev a nastrouháme na struhadle nahrubo. Stejně tak i čerstvý zázvor.
Krok 2
Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nahrubo a česnek prolisujeme. Konzervovaná rajčata pokrájíme na drobnější kousky.
Krok 3
V kastrolku rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Zaprášíme kořením a chviličku restujeme, aby se koření rozvonělo.
Krok 4
Přidáme pokrájená rajčata a vsypeme čočku. Promícháme a přidáme zbylé ingredience – mrkev, česnek, zázvor a pepř.
Krok 5
Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme doměkka, přibližně čtvrt hodiny.
Krok 6
Podle chuti ještě dosolíme a dochutíme kořením garam masala. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud máme rádi jemnější chuť, na talíři přidáme lžičku jogurtu nebo zakysané smetany.
Krok 7
K polévce podáváme domácí kynuté houstičky, třeba podle tohoto receptu https://www.jaktak.cz/jak-upect-vyborne-domaci-housticky-recept.html
Krok 8
Dobrou chuť a nezapomeneme hlavní ingredienci: LÁSKU!