Jak připravit lehký tuňákový salát se zeleninou | recept
Jak připravit lehký tuňákový salát se zeleninou | recept. Velice rychlý a jednoduchý salát, který vás potěší nesmírnou šťavnatostí, lehkostí a svěží chutí. O vše se postará osvědčená kombinace tuňáka a zeleniny, která je v tomto salátu propojena výtečně ochucenou a jogurtem odlehčenou zálivkou.
Co je potřeba
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- ½ plechovky zeleninové směsi „Olive“ od Bonduelle Creatif
- 100 g cherry rajčátek
- 1–2 jarní cibulky
- 100–150 g bílého jogurtu
- 100 g majonézy
- 2 lžíce dijonské hořčice
- střik citronové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
Do mísy rozdrobte tuňáka a přidejte k němu nadrobno nakrájenou zelenou cibulku, ½ plechovky zeleninové směsi a cherry rajčátka rozkrojená na čtvrtky. Vše zlehka promíchejte, aby se kousky rajčat příliš nerozpadly.
Krok 2
Základ salátu promíchejte s jogurtem, majonézou, hořčicí a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Jogurtu nejprve přidejte jen 100 g a zbylých 50 g až po promíchání, kdy zvážíte, zda chcete mít salát řidší nebo ho necháte tak.
Takto připravený salát dejte vychladit do ledničky a následně si jej vychutnejte jako svačinku či lehkou večeři, ideálně s křupavou bagetkou.
Do salátu je výborná i zeleninová směs „Mexico“, ve které je, místo výrazných a chuťově specifických oliv, jemný hrášek.