Jak připravit lososa se zelenými fazolkami | recept
Jak připravit lososa se zelenými fazolkami | recept. Následující recept se dá zařadit do kategorie zdravých jídel, která si můžete dopřát i při dietě. Rybí maso je zdravé a losos patří mezi ty s nejchutnějším masem. Navíc obsahuje vysoký podíl bílkovin, vitaminu D, vitaminu skupiny B, omega-3 mastných kyselin a mnoho dalších látek potřebných pro zdraví. Losos s přílohou ze zelených fazolek, podle tohoto jednoduchého návodu, vás mile překvapí.
Co je potřeba
- 600 g lososa
- 500 g zelených fazolek
- 2 stroužky česneku
- 0,25 l zeleninového vývaru
- sůl
- mletý bílý pepř
- oregano (kopr, tymián)
- olivový olej
- citron
Krok 1
Lososa rozdělte na porce, osušte a okořeňte bílým pepřem a vaší oblíbenou bylinkou. Maso osolte a odložte na 2–3 hodiny do chladu.
Krok 2
V pánvi rozehřejte olivový olej a porce ryby opečte z obou stran. Opečeného lososa z pánve vyjměte a odložte na teplé místo.
Krok 3
Do pánve na zbytek oleje vložte zelené fazolové lusky, v sezoně čerstvé, mimo ni mražené. Osolte, přidejte rozetřený česnek a podlijte vývarem. Krátce poduste, aby fazolky změkly. Pozor, abyste je nerozvařili.
Krok 4
Fazolky přeložte na nahřátý talíř, přidejte opečeného lososa a vše pokapejte citronovou šťávou. Ozdobte kolečkem citronu, rajčete a kouskem zelené natě. Doplňte lžičkou kečupu.