Jak udělat italské tiramisu | recept na luxusní dezert
Jak udělat italské tiramisu | recept na luxusní dezert. Vynikající italský dezert tiramisu musí být tak jemný, aby se i Emanuele Ridi olizoval. A jak na to? Stačí se držet receptu a nehledat v tom žádnou vědu. A určitě pozvat kamarády, protože je to taková dobrota, že budete jíst, jíst a jíst, dokud v pekáčku zbyde poslední drobeček.
Co je potřeba
- 60 g vanilkového cukru
- 2 vejce
- 500 g mascarpone
- 40 g cukru krupice
- 200 ml silné černé kávy
- 50 ml amaretta
- 1 balíček dětských piškotů
- 2 lžíce kakaa, hořká čokoláda na strouhání
Krok 1
Do misky dáme žloutky, vanilkový cukr a mascarpone. Vše vyšleháme do hladkého krému. Ve vedlejší misce ušleháme pevný sníh z bílků a cukru. Sníh lehce vmícháme do krému.
Krok 2
Do rozpuštěné silné černé kávy přidáme amaretto.
Krok 3
Na dno dortové formy nebo pekáčku narovnáme vrstvu piškotů, které jemně namáčíme v kávě. Lepší jsou podlouhlé piškoty, ale využít můžete i kulaté.
Krok 4
Pak nanášíme vrstvu krému a střídáme vždy s vrstvou namočených piškotů. Končíme krémem.
Krok 5
Formu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v ledničce přes noc odpočinout. Všechny chutě se propojí a dezert bude o to chutnější.
Krok 6
Při servírování jemně posypeme přes sítko kvalitním kakaem nebo ozdobíme hořkou čokoládou. A pak už jen BUON APPETITO!