Jak na extra rychlé perníkové pralinky s karamelem | recept
Jak na extra rychlé perníkové pralinky s karamelem | recept. Propojení voňavého perníku se sladkým zkaramelizovaným mlékem a zvýrazněné intenzivní chutí ořechů je naprosto fantastické. Přitom tak jednoduché a rychlé.
Co je potřeba
- 300 g perníku na strouhání
- 1 plechovka karamelového Salka (zkaramelizované zahuštěné slazené plnotučné mléko)
Na obalení:
- 70–100 g mletých vlašských ořechů
Krok 1
Perník nastrouhejte nebo rozmixujte a v míse jej smíchejte s karamelovým Salkem.
Krok 2
Směs důkladně propracujte do poměrně lepivého, ale tvárného a zpracovatelného těsta. To nechejte přibližně hodinu v lednici odležet, aby se drobečky perníku nasákly.
Krok 3
Z chladného těsta tvořte v dlaních malé kuličky a zlehka je obalujte v namletých oříšcích. Pro opravdu výraznou perníkovou chuť můžete vytvořené kuličky obalit v dalším strouhaném perníku Těsto sice trochu lepí, ale nemusíte mít obavy, je opravdu dobře tvarovatelné a úžasně drží. Zvláště, když je vychlazené.
Perníkem provoněné pralinky skladujte v chladnu a dopřát si je můžete v podstatě okamžitě.
Pralinky jsou výborné i ze zakoupených či doma upečených medových plátů. Získají s nimi příjemně medový nádech.
Pokud náhodou nemůžete karamelové Salko sehnat, lze jej velice snadno připravit doma. Plechovku klasického Salka stačí 1,5–2 hodiny povařit ponořenou v dostatečném množství vody a karamel je hotový. Před otevřením nechejte zcela vychladnout.