jaktak.cz

Jak na extra rychlé perníkové pralinky s karamelem | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak na extra rychlé perníkové pralinky s karamelem | recept. Propojení voňavého perníku se sladkým zkaramelizovaným mlékem a zvýrazněné intenzivní chutí ořechů je naprosto fantastické. Přitom tak jednoduché a rychlé.

Co je potřeba

  • 300 g perníku na strouhání
  • 1 plechovka karamelového Salka (zkaramelizované zahuštěné slazené plnotučné mléko)

Na obalení:

  • 70–100 g mletých vlašských ořechů

 

Krok 1

Perník nastrouhejte nebo rozmixujte a v míse jej smíchejte s karamelovým Salkem.

Krok 2

Směs důkladně propracujte do poměrně lepivého, ale tvárného a zpracovatelného těsta. To nechejte přibližně hodinu v lednici odležet, aby se drobečky perníku nasákly.

Krok 3

chladného těsta tvořte v dlaních malé kuličky a zlehka je obalujte v namletých oříšcích. Pro opravdu výraznou perníkovou chuť můžete vytvořené kuličky obalit v dalším strouhaném perníku Těsto sice trochu lepí, ale nemusíte mít obavy, je opravdu dobře tvarovatelné a úžasně drží. Zvláště, když je vychlazené.

Perníkem provoněné pralinky skladujte v chladnu a dopřát si je můžete v podstatě okamžitě.

Pralinky jsou výborné i ze zakoupených či doma upečených medových plátů. Získají s nimi příjemně medový nádech.

Pokud náhodou nemůžete karamelové Salko sehnat, lze jej velice snadno připravit doma. Plechovku klasického Salka stačí 1,5–2 hodiny povařit ponořenou v dostatečném množství vody a karamel je hotový. Před otevřením nechejte zcela vychladnout.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-extra-rychle-pernikove-pralinky-s-karamelem-recept.html