Jak vyrobit výborný likér z ledových kaštanů | recept
Jak vyrobit výborný likér z ledových kaštanů | recept. Jak si zpříjemnit zimní večery likérem nejen pro dámy? Receptů by bylo mnoho, ale co zkusit místo tradičního vaječného likéru něco nového? Já letos ochutnala u kamarádky výborný likér z ledových kaštanů. Recept není nijak složitý a výsledek víc než vynikající. Likér se může hodit i jako jedlý vánoční dárek.
Co je potřeba
- 1 salko
- 3 tyčinky ledových kaštanů
- 50 g hořké čokolády
- 250 ml smetany ke šlehání
- ½ litru rumu
Krok 1
Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme ve smetaně ledové kaštany a čokoládu. Já zvolila hořkou, ale pokud jste víc na sladké, klidně použijte i mléčnou.
Krok 2
Po vychladnutí vmícháme Salko. Mícháme metličkou dohladka. Salko je dost sladké samo o sobě, tak nemusíte ničím přislazovat.
Krok 3
Do hladké směsi přilijeme půl litru rumu a opět vymícháme. Jestli chcete udělat méně alkoholovou verzi, klidně rum uberte nebo nahraďte rumovou trestí.
Krok 4
Necháme alespoň tři dny rozležet. Občas promíchejte.
Krok 5
Přelijeme do připravených lahví a můžeme začít mlsat. A nezapomeňte na oblíbený citát, že i hořká čokoláda vám osladí život!