Jak připravit luxusní paštiku z husích jater | recept
Jak připravit luxusní paštiku z husích jater | recept. Jak na poslední chvíli vytvořit vánoční jedlý dárek, nebo večeři za kterou vás budou všichni chválit? Opravdu snadno. Vyzkoušejte recept na tuto chutnou paštiku z husích jater.
Co je potřeba
- 200 gramů husích jater
- 1ks bobkového listu
- 90 gramů másla
- 1 velká šalotka nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky nasekaných lístků tymiánu
- sůl, pepř
- 2 lžíce sherry
- 2 lžíce tučné smetany
- opečený toustový chléb k podávání
Krok 1
V kastrůlku na středním ohni rozehřejeme polovinu másla. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, utřený česnek, bobkový list a tymián. Opékáme přibližně pět minut.
Krok 2
Přidáme nakrájená játra, která jsme odblanili a osušili. Prudce opečeme. Občas obrátíme. Játra musí být zvenku opečená, uvnitř růžová.
Krok 3
Odstavíme, přidáme sherry podle chuti, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Krok 4
Nezapomeneme vyjmout bobkový list a celou játrovou hmotu přendáme do mixéru. Přidáme zbytek másla a smetanu.
Krok 5
Rozmixujeme dohladka a ještě jednou ochutnáme a je-li třeba, dochutíme. V případě, že chceme paštiku hodně jemnou, můžeme propasírovat přes sítko.
Krok 6
Paštiku rozdělíme do připravených mističek, nebo skleniček. Povrch můžeme ozdobit snítkou tymiánu. Paštiku necháme zcela vychladnout a přikryjeme potravinářskou folií. Pokud nebudeme hned konzumovat, povrch paštiky přelijeme rozpuštěným máslem aby se k paštice nedostal vzduch. Podáváme s opečeným toustovým chlebem a nikdy nezapomeneme hlavní ingredienci LÁSKU.