Jak připravit jemnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem | recept
Jak připravit jemnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem | recept. Jedinečné spojení nasládlé mrkve, celeru a nakyslého jablka dá vzniknout úžasně jemné a svěží pomazánce, která se díky svému tvarohovému základu stane vítanou a lehce stravitelnou změnou v plejádě klasických majonézových pomazánek.
Co je potřeba
- 200 g mrkve
- 1 sklenička sterilovaného celeru (sklenička o váze 330 g)
- 1 kyselejší jablko – nejlépe odrůda Granny Smith
- 200 g tučného či polotučného tvarohu ve vaničce
- 2 lžíce zakysané smetany
Krok 1
Ve větší misce spolu promíchejte najemno nastrouhanou mrkev a jemně strouhané oloupané jablko.
Krok 2
Přidejte dobře okapaný sterilovaný celer. Pro lepší konzistenci pomazánky doporučuji celer nakrájet na menší kousky.
Krok 3
Nakonec vmíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Tučnost tvarohu i smetany je čistě na vaší volba. Já raději používám tučnější verzi, se kterou je pomazánka lahodnější a jemnější.
Takto připravenou pomazánku nechejte v chladu alespoň hodinu proležet a následně si ji dopřejte s jakýmkoliv pečivem. Je skvělá jak s opečeným toastem, tak s čerstvým pečivem.
Pomazánka je výtečná i s přidaným pomazánkovým máslem místo tvarohu. Řekla bych, že možná i chuťově dokonalejší.