Jak na delikátní kapustičky v medové zálivce se zázvorem | recept
Jak na delikátní kapustičky v medové zálivce se zázvorem | recept. Kapustičky, jako malé zelené jednohubky, naložené v medové zálivce, jsou doslova prvotřídní záležitostí. Medem ochucená zálivka, zvýrazněná ostrým zázvorem a pikantním kořením, bravurně doplní poměrně specifickou chuť samotných kapustiček.
Co je potřeba
- 250-300 g růžičkových kapustiček
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky celého černého pepře
Na zálivku:
- 150 ml vlažné vody
- 6 lžic bílého vinného octa
- 2 lžíce medu
- 4 cm čerstvého zázvoru
Krok 1
Kapustičky omyjte, očistěte, vložte do vroucí osolené vody a krátce je povařte, stačí jen 3-5 minut. Stejně tak můžete kapustičky jen spařit vařící vodou a nechat pár minut odležet.
Krok 2
Mezitím si připravte zálivku. Ve vlažné vodě promíchejte med, vinný ocet a najemno nastrouhaný zázvor.
Krok 3
Spařené kapustičky vyskládejte do sklenic, zasypte směsí římského kmínu a pepře, uzavřete a skleničkou zatřeste, aby se koření s kapustičkami promíchalo.
Krok 4
Následně zalijte připravenou zálivkou a zavíčkujte. Opět můžete skleničkou jemně zatřást a promíchat.
Takto připravenou lahůdku nechejte v lednici 2-3 dny rozležet a pak si ji vychutnejte jen tak samotnou nebo k plátku masa, se kterým jsou kapustičky přímo skvostné.
Tyto báječné zelené jednohubky mohou být ještě říznější a pikantnější, pokud do směsi koření přidáte čili vločky nebo zálivku doplníte o nasekanou čerstvou čili papričku. Celou čili papričku či feferonku můžete rovněž vsunout do skleničky mezi kapustičky.